Какво трябва да знаете за зодия Телец – капризен, алчен и твърдоглав

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Телец – капризен, алчен и твърдоглав

Телец
21 април – 21 май
Земен знак 
Управляваща планета – Венера

Телецът е пряко свързан със земята, материалното и това, което може освен да се види, но и да се пипне и да усети, както с тялото, така и с душата. 
Този знак притежава наистина съвършена дисциплина, дори и често пъти от другите хора да бъде забелязано по-скоро като инат, това негово качество в действителност е прекрасна дарба, тъй като Телецът има силна воля, а упоритостта с която следва целите си не му позволява да се откаже, дори тогава, когато той вече е останал без никакви сили, ето това го отличава от останалите зодиакални знаци - неговата непримиримост, твърдоглавие и желанието на всяка цена да успее в живота.

Дори и на външен вид да изглежда, че е капризен, той по-скоро е от хората, които знаят какво искат и разполагат с търпението да изчакат най-доброто да дойде в живота им.
Този земен знак е силно привлечен към материалните облаги, които в действителност му дават едно така необходимо и жизнено важно спокойствие на душата. Когато е финансово удовлетворен един Телец, това си личи от километри, а когато няма никакви средства това още повече привлича вниманието на останалите хора, тъй като Телецът мигновено е готов да запретне ръкави и да изкара заслужено всяка стотинка, след което да се почувства истински удовлетворен от себе си, защото тази зодия знае как добре да живее и с милиони, и значително по-скромно. Телецът е толкова изобретателен, че може да спретне за секунди незабравима романтична обстановка за своя любим човек, без дори в нея да е вложил лев. 
.
Благодарение на своята практичност и пестене, често пъти предпочита да се ограничи от някой ежедневни нужди в името на това да спести някой друг лев за черни дни. Неговата пестеливост е способна да изкара всеки човек от кожата му, въпреки че в днешния свят на бедност и безработица, тази негова черта директно се превръща в едно специално качество, което всеки човек на Земята задължително трябва да притежава.

Този знак е изключително търпелив и постоянен, а именно тези качества му отварят много врати и му помагат да построи успешно бъдеще. Асоциацията, която много хора си правят с този земен знак е муден, бавен, стиснат и безкрайно твърдоглав, но ако се замислите всеки негов недостатък е способен бързо да се превърне в привилегия, особено когато той има желанието да направи нещо качествено и да изпипа всеки детайл, който би му гарантирал оригиналност. 

Много често се случва, отстрани Телецът да изглежда студен, скептичен, дръпнат и особено пестелив, но действителността е, че този знак умее да изкарва добри финанси благодарение на своето трудолюбие, концентрация и афинитет към детайла - практичност, която му помага правилно да разпределя своите средства, дори да се налага да съкрати някой належащ разход. 

Земният му нрав го прави хладен и емоционално сдържан, но в действителнос той вътрешно е чувствителен и сърцат, особено към тези, които силно обича, а това към което се стреми през целия си земен път е материална сигурност, която да успее да му даде нужната свобода и удовлетворение. Когато един Телец я постигне, той е истински благодарен за всяко едно петаче, което всъщност е успяло да му осигури един по-добър и качествен живот, без страха от недоимък и смъртоносна бедност.