Лошите навици, които всеки знак умело прикрива – Везни и Скорпион

  • Сподели:
Лошите навици, които всеки знак умело прикрива – Везни и Скорпион

Сега ще разгледаме онези неприемливи черти от характера на зодиите, които бързо се превръщат в огромни недостатъци, които всъщност обрисуват с много по-сиви нюанси тяхната личност. А точно тези вредни навици често пъти са основната причина, зодиите да правят изключително погрешни избори, да страдат от вътрешни конфликти и да си поставят мисловни ограничения, които ги спират да бъдат себе си и да гонят целите си докрай.

Докато част от зодиите се отдават на мързел и охолство, други опират до непозволени хватки или пък залитат по най-забранените плодове, които ни предлага съдбата. Несъмнено при всеки човек има трески за дялане, но истината е, че докато не ги осъзнаем, ще продължаваме да си живеем както до сега. За добро или лошо всеки жив човек се ражда с доза прекрасни черти, които олицетворяват неговата духовна личност и чистота, но и с недостатъци, които могат изцяло да променят бъдещето му.

Разберете как се справят знаците със своите слабости и неприятни навици.

Везни 

Един от неприятните навици на този знак е свързан с купищата безсмислени разговори, в които Везните не влагат никаква мисъл, защото тяхното съзнание витае в облаците. Тяхната разсеяност и пренасянето им в друго измерение е способно истински да вбеси събеседниците им, особено в моментите, в които човекът срещу тях започва да усеща, че от часове си говори сам. Често разпилени в мислите си и още по-често в действията си, Везните успяват тотално да объркат и хората около себе си, защото са неспособни бързо да вземат конкретно решение и да застанат плътно зад думите си.

Общуването с тях протича особено трудно, именно поради тяхната разсеяност и желанието им да бъдат на друго място, това е и основната причина да не влагат много емоции в разговорите с другите. Везните са знака, който не пести похвали и ласкателства, дори и преди малко да са се запознали с някого, те бързо ще изтъкнат качествата на своя събеседник и ще го омотаят с мили думи, за да могат да спечелят този човек на своя страна, без значение дали наистина сериозно мислят всички онези похвали, които са изрекли.

Този астрологичен знак е изключително предвидлив, особено що се отнася до финансови операции, тогава цялото му внимание е насочено там, като плътно следи къде отива всяка негова стотинка. Дори на моменти изглеждащи като стиснати сребролюбци Везните просто се стараят всячески да управляват правилно спестяванията си и да не влагат пари в излишни покупки. Този знак има навика да живее за мига и да се наслаждава на сладостите в живота, като всячески се стреми да избягва сериозните разговори и взимането на трудни решения.

Везните са като малки деца прелитащи през живота и взимащи само сладките мигове, без излишно да се напрягат и затормозяват с несвършващите трудни задачи на възрастните. Везните са знака на промяната - това е и причината днес да се накланят в едната посока, а утре вятърът да ги отвее в срещуположната. Това е зодиакалният знак, който трудно успява да пази чужди тайни, както и да вложи мислите и действията си в едно единствено начинание. 

Скорпион

Един от лошите навици на Скорпиона е, че бързо намира дадено събитие, което напълно завладява съзнанието му и той става напълно неспособен да мисли за нещо друго. Негативните събития са по-често тези решетки, които поставя пред съзнанието си и започва да обикаля с дни и дори години. Може да се каже, че се вкопчва в не толкова значителни събития, които иначе би могъл да си спести, както и да запази приятните емоции в съзнанието си, вместо сам да се депресира допълнително.

Този зодиакален знак има навика да изстрелва бързо онова, което мисли и силно го тревожи, а често пъти това се оказва и причината хората около него да го смятат за твърде жесток и безсърдечен. Скорпионите обичат да запазват пикантни детайли от живота си в тайна, но за сметка на това не се притесняват да разнищват живота на другите докато търсят нещо по-любопитно и дори шокиращо, което биха могли да използват в бъдеще.

Този знак често е изключително педантичен и тази негова черта го кара на моменти излишно да се вманиачава в дребни и незначителни детайли и събития. Той притежава силна спортна злоба, която го кара на всяка цена да вземе желаното и докрай да се бори за постигането на целите си, което всъщност не го възпира да премине, като валяк през другите хора, защото не може да понесе загуба. Така настървен и амбициран този зодиакален знак без проблеми помита всички на пътя си, защото винаги се стреми към победа и никога не би се задоволил с нещо по-малко от нея. Един от странните навици на Скорпиона е да не се доверява на никого, дори и на най-близките си хора и въпреки това да изглежда изключително сърдечен, нежен и добър.