Медитация за освобождаване на тревожните мисли и проблемите

  • Сподели:
Медитация за освобождаване на тревожните мисли и проблемите

Все по-често ни се случва да се чувстваме уморени, както емоционално, така и физически и дори духовно, а причината почти винаги се крие в прекалено натоварения начин на живот и стресовите ситуации, с които се сблъскваме.

За да постигнем душевен комфорт, трябва да се научим да разговаряме със своето вътрешно Аз и да се освобождаваме от всички проблеми и тревоги, които сме натрупали през последните месеци, дори години в своето съзнание.

За да го направим е нужно да отделяме по 15 минути дневно само за себе си и за балансиране на нашите мисли.

Пречистването може да ни накара да се почувстваме освободени, щастливи и извисени над всичко онова, което ни кара да се чувстваме безпомощни и тъжни, което напълно разтърсва нашия духовен мир и хармония. Медитацията, която ще ви представим е с цел да подобрим своето духовно състояние и по този начин да вкараме ред в мислите си, като се освободим от напрежението и напоения обем от стрес в съзнанието ни до този момент.

Всяка една наша мисъл е обвързана с дадено емоционално състояние, както и усещане, така например мисълта за любим човек или красиво място, успяват да предизвикват в нас положителни чувства и емоции, да ни развълнуват и накарат да усещаме хармония. Мислите пък за даден проблем успяват да ни извадят от зоната ни на комфорт и да ни накарат да се чувстваме нещастни и стресирани, търсещи решение на това, което не ни харесва в живота. Всички наши мисли са обвързани с емоционалното, духовното, дори и с физическото ни състояние и имат способността да влияят на начина, по който се чувстваме, затова трябва да се научим да се освобождаваме от вредните мисли, като ги заменяме с такива, които носят положителен заряд в душата ни.

Медитация за освобождаване на проблемите
Отпуснете напълно физическото си тяло - за тази медитация е нужно да сте легнали. Затворете очи и си представете как натрупаното напрежение в тялото ви, започва да излиза и бива заменено от нова и чиста енергия. Сега си представете всичко онова, което ви тревожи и не ви дава покой, представете си и една голяма торба с връв, отворете я и поставете вътре всички грижи, неприятности и тревоги, завържете връвта и се отървете от този товар.

Докато правите това упражнение се постарайте да поемате бавно въздух, след което бавно да издишвате, като се опитате да почувствате как въздухът, който изхвърляте от себе си е този, който е напоен от вашите тревоги, а този който поемате е новият въздух, който ви дава вярата и силата да промените всичко онова, което не ви харесва и да намерите баланса в своя живот. Вдишайте бавно и издишайте 10 пъти, като си повтаряте мантрата:

''Умът ми е свободен, а душата ми е чиста!''

За да успеете да се отървете от безпокойството и тревогите е нужно да изчистите съзнанието си най-напред от всички произтичащи мисли, които са се загнездили във вашия ум, дори за миг може да го почувствате съзнанието си напълно празно, след което, чрез продължителни бавни вдишвания и издишвания да освободите ума си от всяка материална обвързаност и емоционален товар, с който сте го заредили. Ще усетите как магическата сила на тази мантра успява да изхвърли от тялото и от ума ви цялото напрежение, като ви зареди с нови сили и вярата, че нещата съвсем скоро ще поемат в различна положителна посока.

Последната част от изпълнението на тази медитация се състои в поемането на чиста енергия, което може да се случи, когато вашето съзнание вече се е отървало от мрачните мисли и е напълно свободно да се почувства в хармония с вашето емоционално и духовно тяло, както и със заобикалящия го свят.

Останете отпуснати в продължение на 15 минути - за тази медитация е нужна пълна тишина, за да не може нищо да разконцентрира вашата не лека задача да изхвърлите проблемите надалеч от ума си!

Често пъти нашето съзнание работи под напора на самовнушение и ни дава възможността да повярваме в доброто, без да сме успели да се докоснем или да го видим пред себе си, но има много ползи от това да пречистваме от време навреме своите мисли, като съхраним душевната си хармония с помощта на лечебни мантри и отпускаща медитация.

Успех!