Как привличаме неуспеха в живота си

  • Сподели:
Как привличаме неуспеха в живота си

Неуспехът обикновено е в следствие на липса на мотивация, невъзможност за себеизява и не достатъчно вяра в собствените ни способности. Когато не вярваме, че имаме избор да направим някаква промяна в своя живот и страхът е взел превес над нас, ние предизвикваме нещастието към себе си, след което постепенно започваме да изоставаме от собственото си развитие. 

Как привличаме неуспеха към себе си

Приемаме всички трудности с голяма доза драматизъм – Още повече неуспехи привличаме, когато не можем да приемаме реално случващото се, оплакваме се от своя живот и подхождаме винаги драматично, сякаш това е най-страшното, което може да ни се случи и е краят на живота ни, а в действителност трябва да се научим, че точно тези трудности, през които преминаваме ни дават силата да продължим напред и да повярваме в собствените си сили и възможности.

Постоянното оплакване няма как да ни помогне в дадена ситуация, единствения вариант е да ни навреди, защото така зацикляме над самия проблем, вместо да потърсим варианти за разрешаването му.

Страхуваме се от промяната – Не винаги промяната е нещо лошо, но едно е сигурно, докато човек тъпче непрестанно на едно място и спира своето развитие, той няма как да подобри живота си, нито пък да се наслаждава на него.

Мислим негативно – Запълнили сме главата си с негативни мисли, които пречат на нашето развитие и напълно спират успеха да дойде към нас, защото няма как да бъдем щастливи, докато постоянно се оплакваме, колко е трудно, сиво и неприятно всичко около нас.

Нямаме мотивация, нито пък желание – Когато сами се самонавиваме, че нямаме шанс и няма да успеем в дадено начинания, ние всъщност разрушаваме и последния мост към постигането на совите цели, защото когато човек не е достатъчно мотивиран, той не влага никакви усилия, за да постигне желаното.

Липсва ни поглед към бъдещето – Докато мислим единствено за тук и сега, ние няма да се радваме на постоянен успех. Човек трябва да бъде целенасочен и да планира своите действия към постигане на мечтаното, единствено тогава има шансове да достигне до успеха.    

Страхуваме се да се нагърбим с по-мащабни задачи – Повечето хора умират от страх да не се провалят, но не е ли по-важен факта, че ние сме достатъчно силни, за да опитаме, вместо да се отказваме още преди да сме пробвали, така няма как да разберем, какво в действителност ни е подготвила съдбата. За да бъде един човек наистина успешен, той трябва да има смелостта да рискува и да не се отказва, ако от първия път не успее да постигне желаното.

Как да привлечем успеха в своя живот

Повярвайте в себе си – Когато човек има самочувствие и вярва истински, че ще успее, той по-лесно открива вариантите, чрез които да достигне до пълното щастие и успеха в живота си.

Не се страхувайте от промените – Промените в действителност са онова нещо, което ни подържа живи и дава цвят в дните ни, защото представете си да водите един и същи живот в продължение на 70 години, да посещавате едни и същи места, да консумирате едни и същи храни и да говорите единствено с подбрани хора, през цялото това време – не ви ли звучи плашещо, да тъпчете на едно и също място, цял един живот и в крайна сметка да не успеете да разберете истинския смисъл на съществуването ви.

Планирайте и мечтайте – Когато един човек има точен план за това как иска да изглежда живота му след 5 или 10 години, той стъпка по стъпка, започва да постига своите цели, но когато този план не съществува и живее ден за ден, той няма шанса да постигне всичко това, за което мечтае.

Планът за действие е особено важен, ако искаме да не се лутаме безцелно и да губим своето време в безсмислени начинания, които водят отново неуспеха към нас.

Мечтайте – това е най-красивата част от живота, защото мечтите в действителност ни помагат да се настроим позитивно и да тръпнем в очакване, че животът ни ще се промени към по-добро, а когато човек мечтае, той добива силата да се бори за своите мечти и бавно, но сигурно постига своите цели.

Бъдете гъвкави и се развивайте  - Не тъпчете на едно място с очакването, че всичко трябва задължително да ви дойде наготово, без да е нужно да полагате сили за това, защото няма да се получи така.

Развивайте се и бъдете гъвкави, занимавайте се с неща, които ви карат да се чувствате добре, имайте поглед към бъдещето и запомнете, че промяната и движението са единствените начини, чрез които можете да подобрите своя живот и той да стане наистина успешен и красив.

Поемайте отговорност за своите действия – Научете се никога да не бягате от отговорност, заставайте зад своите думи и действия, защото това също е един от начините да бъдете успешни и да прогоните неуспехите от своя живот.

Вселенски закон е, че когато човек се опитва да мине между капките, рано или късно се дави в най-дълбокото езеро, което в действителност се е образувало от всички тези капки, които целенасочено се е опитвал да избегне!

Когато не поемаме отговорност за действията си, ние няма как да бъдем щастливи, нито от своя живот, нито пък от това което ни предстои, защото запомнете едно, кармата ще се погрижи да ни даде всичко онова за което предварително сме си платили, нито повече или по-малко.

Погледнете на живота по-оптимистично – Когато имаме вярата, че ще ни се случат хубави неща, ние успяваме да ги привлечем в своя живот. Научно доказано е, че щастливите и позитивни личности живеят значително по-добре от останалите и успяват да привличат бързо успехите към себе си.

Нагласата на човек е важна, защото когато той не вярва, че ще се справи с поставената му задача, той не полага нужните сили, следователно и няма никакъв вариант да постигне успех.

Четете още: Хората ни използват и манипулират, защото допускаме няколко основни грешки

В трудните моменти се познават истинските хора

Причините, поради които жената си тръгва от връзката

Бавно научавам, че не трябва да реагирам на всичко, което ме дразни

За да намерим щастието, трябва да го потърсим вътре в себе си