Мощни мантри за предизвикване на успех и благоденствие

  • Сподели:
Мощни мантри за предизвикване на успех и благоденствие

''Мантра'' е санскритска дума, която преведена буквално означава – ''Инструмент на съзнанието'', тази дума се използва предимно за религиозни молитви при будистите, които се опитват да изпратят мотивиращи послания към свето вътрешно ''Аз'', като успокоят духа си и намерят нужния мир и хармония. Благодарение на тези окуражаващи фрази, носещи силни вибрации и положителна енергия, будистите успяват да изпратят сигнали, чрез помощта на духовните молитви към Вселената и към по-висшите сили и Божества, които са винаги около нас. 

В Индия масово се използват мантри под формата на бавни песни, носещи послания към бог Кришна - за мир, изцеление, духовна свобода и за събуждане на ума. Повечето мантри се изричат ежедневно и носят силата да променят събитията в живота ни към по-добро, като ни предадат нужните сили да се борим тогава, когато нямаме сили и да се заредим с позитивизъм, вяра, надежда и мир. Чрез мантрите можем да изпращаме мотивиращи послания, както към самите себе си, така и към Бог и Вселената. Силата на мантрите се крие във вярата, която влагаме, когато изпращаме дадено послание.

Важно е да знаем, че те винаги трябва да са създадени единствено и само от  чисти помисли, носещи добра енергия, защото в противен случай тази мантра може да се върне към нас в пъти по-силна, мощна и унищожителна, ако сме изпратили послание, с което да навредим на някой друг човек! Сега ще ви разкрием няколко мантри, които ще ви помогнат да повярвате в своите възможности и ще ви заредят със силите да промените бъдещето си, като стъпите на здрави основи и повярвате, че щастието се крие във всеки човек, стига да има смелостта да го потърси, той може да достигне да блажения вътрешен покой и духовна свобода.

Мантра за успех 
Това послание можем да го изричаме по три пъти на ден, така ще предизвикаме успеха в своя живот и да се радваме на едно по-подредено и ползотворно бъдеще.

''Успехът е на една крачка от мен и аз притежавам силата да сграбча всяка предоставена ми от Вселената възможност и да подредя живота си! Ще следвам стъпките и ще се боря докрай, за това което искам да постигна!''

Всичко, което се случва в живота ни е плод на нашите мисли, а когато душата ни блуждае и не успяваме да намерим правилния път за реализация започваме да се чувстваме като в затвор, който е създаден от нашите страхове, но ако се опитаме да отворим съзнанието си и да привлечем благоприятните възможности за развитие, ние бавно, но сигурно ще успеем да привлечем успеха в живота си. Всички знаем, че нищо в този свят не може да се постигне, ако човек няма правилната мотивация и вярата, че притежава силите да го постигне. Тази мантра е начин да се мотивираме и да предизвикаме Вселената да ни изпрати нови възможности за развитие и просперитет. Човек сам гради и сам превръща от замъка – кал и от калта замък – а всичко, което чертае нашия земен път се намира в главата ни, както посланията за успех, така и мислите, че няма да се справим и ще се провалим, но за да проработи мантрата в правилната посока на първо място, трябва да изключим тези мисли, които ни спират да направим първата крачка към успеха.

Мантра за благополучие
Тази мантра може да бъде използвана при предстоящо пътуване, както и преди всяко ново начинание.

''Нека Вселената закриля мен и близките ми, нека изпрати благополучие и късмет към нас! Моите чисти мисли ще осветят пътя ми към благоденствието и свободата, като подредят събитията в живота ми по най-добрия и правилен начин за мен самия!''

Молитвата е начин да изпратим послание към по-висши сили, които имат способността да въздействат на съдбата ни! Чрез тази мантра ще можем да изпратим послание, което ще ни закриля и ще изпраща положителни събития в живота ни.