Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Дева

  • Сподели:
Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Дева

Всеки астрологичен знак носи свои собствени характеристики, определящи нрава и поведението на човек, както силните, така и лошите страни от личността му. Докато повечето зодии се бият в гърдите и демонстрират своите качества, обикновено старателно се опитват да прикрият най-тъмните черти от характера си. 

Ще разгледаме именно онези мрачни кътчета от душите на всяка зодия. 

Дева
Това е знакът на когото, никой по света не би могъл да угоди. Свръх критична, капризна и насочена върху своето благоденствие, Девата често забравя, че около нея съществуват и други хора, също с чувства и мисли. За нея на преден план стои винаги собственото благо и създаването на удобство, всичко друго бива захвърлено на заден план.

Девата е най-критичният и маниакален знак в Астрологията, който постоянно недоволства и винаги си намира някаква причина да хленчи и да си мърмори под носа. Вглъбена в себе си и най-вече в безкрайните болежки, Девата не спира да капризничи като се старае винаги да насочва вниманието на хората към себе си, дори тогава, когато трябва да се обсъди нещо важно и изключително сериозно. Но дори тогава, тя ще се намърда под прожекторите и ще си вземе своето парче слава. 

Вманиачени до болка в чистотата, в действителност Девите могат да побъркат човек за секунди, а тяхната жестокост би могла да излезе на преден план, ако сте успели да влезете с мръсни обувки по току-що измития от нея под или неволно сте направили петно на новата покривка. В тези моменти, тя не само, че ще се побърка от ужас, но ще каже и неща, които могат да ви наранят безкрайно.

Непремерена в думите си, често Девата пуска своите пиперливи и неуместни шеги с цел да нарани своите събеседници и да им каже това, което мисли за тях, но по доста прикрит и лицемерен начин без да оставя следи след себе си. Вглъбена в незначителни събития, детайли и предмети, Девата е най-дразнещият, нестабилен, критичен и лукав знак.

Тя е злопаметна, подмолна, нетактична и на моменти особено жестока. А това е и причината след десет години, още да си спомня, как сте я обидили, което според нея ѝ дава директно зелена светлина да си върне с лихвите причиненото неудобство по много жесток, нечестен и болезнен за вас начин.