Символът и посланието, което носи всяка зодия – 1 част

  • Сподели:
Символът и посланието, което носи всяка зодия – 1 част

Всеки зодиакален знак е съчетание от поведение, физически данни, тип характер и емоционална предразположеност, като в повечето случаи за изграждането на цялостния образ играе огромна роля и наследствеността. Най-съвършените и идеални черти, които носи всеки зодиакален знак, са онзи прекрасен отпечатък, с който всяка една зодия поотделно успява да остави някаква следа, както в хората, с които я среща съдбата, така и в заобикалящия свят.

Разберете какъв е символът на всеки знак и с какво се характеризира неговата личност.

Овен 
20 март – 19 април

Овенът е символ на началото и настъпването на нов етап в живота. Като най-яркото послание, което се опитва да ни изпрати този знак се крие в неистовото желание постоянно да се променяме, да откриваме тайните на света и да живеем, като за последно. Овенът е символ на човешката воля, онази която ни кара да надскачаме себе си, като не спираме да се борим и да преодоляваме всяка житейска трудност по пътя си.

Неограничената чиста енергия е движещата сила при този зодиакален знак, което е и причината родените под знака на Овена да се радват на безброй много успехи, слава и почести, както и да не се плашат, нито от трудните състезания, нито от зловещите битки, които им изпраща животът. Символът на знака е свързан с огромен потенциал, сила, решителност, той също е източник на голям кураж и жажда за победа.

Телец 
19 април – 20 май

Тази зодия е символ на духовното богатство, което всеки човек задължително трябва да носи в себе си. Телецът е свързан, както със земята, така и с водата, огъня и небето. С всичко, което създава магията на съществуването ни. В този знак се сблъскват и преплитат желанието да бъдем щедри, но същевременно никога да не забравяме, колко важна е пестеливостта.

Практичен и с реален поглед към случващото се около него, този знак успява да надхитри съдбата и да покаже на всички как успешно могат да се преплетат материалното и духовното. Телецът е символ на планирането, новите идеи и желанието човек да задоволи своите най дълбоки потребности. Телецът е един от най-спокойните и устойчиви знаци, който знае перфектно значението на думите – лоялност, благородство, нежност и любов към всички хора, които по някакъв начин са станали част от живота му. 

Близнаци
20 май – 20 юни

Близнаците са символ на безгрижието, любопитството и неистовата жажда за получаване на нови знания. Остроумен, сърдечен и любознателен, този знак се откроява със своята силна енергия, с която непременно ще зарази и хората около себе си. Близнакът притежава многостранна личност, в която са събрани изключително много образи, като например – изследовател, творец, мечтател, романтик, магнетичен сваляч, играч, безгрижно дете, хитър анализатор, верен другар и духовен откривател.

Този знак е съчетание от многопластово кълбо, което постоянно е в движение и никога не спира да променя своите емоционални състояния. Знакът на Близнака е свързан със състраданието, мъдростта, удоволствията и откриването на различни начини, чрез които да изрази себе си. Близнаците са символ на движение, остър ум и необятен интелект, чрез които представителите на зодията успяват да достигнат до най-вълшебните кътчета във Вселената, до които никой друг не е успял да се добере. 

Виж още