Хранителен режим според зодиакалния знак – зодия Овен

  • Сподели:
Хранителен режим според зодиакалния знак – зодия Овен

Лунна диета
Това е диетата, която всяка зодия би могла да включи към своя балансиран режим на хранене веднъж месечно, ако иска да постигне по-добри резултати в регулирането на теглото си, както и да се чувства бодра, свежа и изпълнена с енергия. Когато настъпи пълнолуние най-подходящият режим на хранене за бързо сваляне на теглото, е Лунната диета. При това прочистване обикновено трябва да оставим организма ни да си вземе заслужена почивка, като в продължение на 24 часа единствената ни консумация, трябва да бъде свързана с поемане на много течности, като вода и билков чай. След като приключим с Лунната диета можем да преминем към своя стандартен режим на хранене. Тази диета можем да правим всеки месец при пълнолуние до тогава, докато не забележим видими резултати в регулиране на теглото си.

Хранене според зодиакалния знак

Овен
Овенът е знакът, който управлява горната част на тялото, а именно главата – концентрацията, нервните импулси и сетивните органи. Овните определено не са от знаците, които обичат стриктно да следят какво точно слагат в устата и това е причината често да страдат от нарушение в правилното разграждането на поетите вещества. При тях количеството консумирана храна не винаги се равнява на активните движения и този факт, често се отразява негативно на цялото им здравословно състояние.

Този зодиакален знак е изключително социален и общителен, което от своя страна го подтиква да се наслаждава на големи пищни трапези със своите приятели и близки хора. Храната, на която набляга Овенът, е предимно свързана с месо, а най-любимите му меса за консумация са агнешкото, пилешко и ярешкото. Той е голям ценител и на тестените продукти, както и на бирата - това се дължи на властващото растение над зодиакалния му знак, а именно хмелът. Овенът обича пищните и претрупани маси, в които присъстват всякак вид гозби. Храните, които трябва да избягва Овенът, са тези с голямо съдържание на мазнини, както и тестените продукти, ако иска да се радва на красива фигура и прилив на енергия. Най-подходящите меса и риби за този знак са сьомга, бяла риба, телешко, заешко и пуешко месо.

Най-подходящите зеленчуци, на които трябва да набляга този огнен знак, са чушки, моркови, броколи карфиол, пресен лук, домати, спанак и краставици. От плодовете трябва да консумира ябълки, грейпфрут, лимони и вишни. Овните обожават силно подправени пикантни ястия, но истината е, че именно те са дразнещите храни, които ги предразполагат към проблеми с бъбреците, жлъчката и стомаха. Подправките, към които могат да се придържат за да нямат бъдещи здравословни оплаквания, са хрян, босилек, мащерка, салвия и чесън. Питиета, които може да консумира Овенът, са билков чай, плодови фрешове, бира и чаша бяло вино за регулиране на кръвната захар.