Хранителен режим според зодиакалния знак – зодия Телец

  • Сподели:
Хранителен режим според зодиакалния знак – зодия Телец

Лунна диета
Това е диетата, която всяка зодия би могла да включи към своя балансиран режим на хранене веднъж месечно, ако иска да постигне по-добри резултати в регулирането на теглото си, както и да се чувства бодра, свежа и изпълнена с енергия. Когато настъпи пълнолуние, най-подходящият режим на хранене за бързо сваляне на теглото, е Лунната диета. При това прочистване обикновено трябва да оставим организма ни да си вземе заслужена почивка, като в продължение на 24 часа единствената ни консумация трябва да бъде свързана с поемане на много течности като вода и билков чай. След като приключим с Лунната диета можем да преминем към своя стандартен режим на хранене. Тази диета можем да правим всеки месец при пълнолуние до тогава, докато не забележим видими резултати в регулиране на теглото си.

Хранене според зодиакалния знак Телец
Този астрологичен знак е най-добрият кулинар, истински гастроном и почитател на вкусната храна. А това негово влечение към храната в повечето случаи отвежда Телеца до здравословни проблеми, свързани с бързото покачване на теглото. При този зодиакален знак се наблюдава по-бавна обмяна на веществата, което всъщност е и основната причината Телецът по-трудно да преработва и изхвърля вредните вещества.

Най-честите здравословни проблеми, които се появяват при Телеца са свързани с възпаление на сливиците, гласните струни, кръвоносни съдове и болки в крайниците. Този зодиакален знак определено има силен афинитет към сладките изкушения, които несъзнателно консумира в големи количества. Правилният режим на хранене трябва да ограничи консумацията на тестени, млечни и сладки храни, като Телецът трябва да набляга предимно на по-сухите меса, които да му създадат усещането за ситост и да го зареждат с енергия, като телешко, говеждо, сьомга, свинско каре, заешко и пуешко.

Под управлението на своята планета Венера, Телците трябва да консумират повече плодове и зеленчуци, като количеството е неограничено. Подходящите плодове, които ще нормализират теглото и кръвното налягане за тях са – боровинки, ягоди, смокини, ананас, лимони и грейпфрути. Подходящите зеленчуци, на които трябва да наблягат представителите на тази зодия са – броколи, спанак,  целина, аспержи, царевица, карфиол и краставици.

Подходящите подправки, които могат да използват за да придадат повече вкус на своите гозби, са хрян, чесън, розмарин, босилек, магданоз, копър, мента, естрагон. Най-подходящата диета за сваляне на излишното тегло за Телците включва приема на много вода. Тази диета може да се прави по три дни в месеца, като в тези три дни, те трябва да консумират предимно билкови чайове, лимони, мед, ябълки, сварени яйца, сьомга или телешко месо и зеленчуци от по-горе изброените по избор. Тази диета биха могли да я повторят няколко пъти в месеца.