Защо семейните двойки започват да правят по-малко секс

  • Сподели:
Защо семейните двойки започват да правят по-малко секс

В днешно време партньорите, които са обвързани повече от две години, започват да правят все по-малко секс и въпреки че всички двойки в началото на връзката си са изпитвали силно желание за секс и наистина са се чувствали на гребена на вълната, когато преминат през един по-дълъг етап на съвместно съжителстване, игрите в леглото отиват на заден план. 

Всички двойки си задават едни и същи въпроси, а те са свързани именно с тази промяна, която ги кара да се чувстват отхвърлени и недостатъчно оценени от своя партньор.

Докато мъжете получават многобройни откази от партньорката си, тя от своя страна мечтае да бъде ухажвана и да усеща някакво разбиране в своя партньор и от там идва това голямо разминаване между двамата, а сексът започва да присъства в живота на тези двойки единствено по празници, специални поводи или рождени дни.

Тъжно, но това е самата истина, при поне 60 % от влюбените семейни двойки, този проблем съществува, а почти половината от тях са се примирили и свикнали с този факт и вместо да обърнат внимание на това, което е нужно да направят, за да подобрят сексуалните отношения с партньора, те предпочитат или да не обсъждат тази тема или да потърсят сексуални контакти, но с друг човек извън тяхната връзка, защото изпитват силна трудност да споделят това, което в действителност мислят пред любимия човек.

В повечето връзки, когато изминат две години от съвместния живот, двойките започват да усещат как честотата на сексуалните контакти намалява значително.

След дълги години съвместен живот неминуемо идва моментът, в който партньорите започват да губят тази силна сексуална връзка, която са имали в началото на връзката и тя по-скоро е заменена от факта, че двамата вече са изпробвали почти всичките си сексуални фантазии и до такава степен са свикнали с другия, че познават вяска миниатюрна бенка от тялото му.

Голям процент от партньорите губят желание за секс просто, защото вече не намират за толкова привлекателен човека, с когото живеят дълъг период от време!

Проблемите в сексуалният живот между партньорите настъпват, когато мъжете получават често откъс от своите партньорки в резултат на което започват да губят интерес към тази жена, а пък дамите от своя страна продължават да изпитват силна нужда да общуват, споделят и да бъдат както подкрепяни от своя партньор, така и ухажвани, както са били в самото начало на тази връзка.

Нещата могат да се подобрят едва тогава, когато партньорите започнат да общуват правилно и споделят притесненията и откровените си мисли с другия, ако жената успява да се настрои по-лесно и по-често за секс, а мъжът от своя страна и даде нужната нежност и романтика, двамата ще могат да съхранят страстта и желанието за секс в своята връзка.

Когато мъжът успее да намери правилния подход към своята половинка, а той се крие в желанието му да я ухажва и да общува малко повече с нея, тя ще получи желаното и съответно ще бъде по-отзивчива следващия път, когато той пожелае секс.

Жената от своя страна, трябва да осъзнае, че в мъжката природата не е заложено желанието за общуване, по-скоро за действие, именно затова не е нужно да притиска своя любим, особено когато той е имал уморителен и напрегнат ден, а тя силно иска да поговори с него, тогава трябва да го остави насаме с мислите му, докато този момент не премине и другият ключ към запазване на страстта, който може да използва жената се крие в желанието за секс – не трябва всеки път да отказва на мъжът, особено когато той е настроен за интимност, жената трябва да излъчва, както желание за секс, така и любов към секса.

Само така ще може да съхрани страстта и интереса на мъжа до себе си!