Зодия Дева: олицетворяваща практичността, критиката и реда във всяка форма

  • Сподели:
Зодия Дева: олицетворяваща практичността, критиката и реда във всяка форма

Дева
Управляваща планета – Меркурий
Земен знак

Отличителни черти на зодия Дева 
Знакът на Девата обхваща периода между 24 август и 23 септември, именно тогава е и влиянието на този знак над останалите зодии. Човекът роден в този промеждутък е орисан да бъде земен, трудолюбив, грижовен, открит, честен, любящ, чистосърдечен, щедър и жалостив.
Хората носещи знака на тази зодия обичат учението и придобиването на нови полезни знания, които в бъдеще време ще могат да приложат на практика. Това ги прави и много интелигентни, дисциплинирани и усърдни към работните си задължения, които всячески се стремят да изпипат до всеки дребен детайл.

Девите са духовни личности, които имат пряк допир към всички човешки ценности и емоции, въпреки че често по пътя си губят част от усещанията си свързани с любовта, те дълбоко в себе си знаят, че всъщност тя е движещата сила в целия свят. 
Олицетворяваща съвършенството, реда и чистота, както във физически свят, така и в духовния Девата е заредена с голяма доза педантичност, гордост, вманиаченост и критичност, но въпреки това тя притежава и най-силните човешки качества, като - отговорност, стабилност, честност, всеотдайност и едно наистина прекрасно чувство за хумор, което кара лицето на Девата да заблести от щастие, дори тогава, когато душата и е напълно изпепелена. Хората носещи този знак са особено силни, а в главата им винаги се въртят благородни мисли. 

Повечето от притежателите на този земен знак обичат да изказват гласно онова, което повечето хора биха си спестили, дори и критиката за тях е просто средство да демонстрират онова, което мислят и което ги тревожи, но никога не я използват за оръжие срещу другите. 
Настроение, добрина, позитивизъм, чувство за хумор и една весела усмивка, която никога не слиза от лицето на Девата са само част от същността на този интересен знак, който умело успява да накара всички хора около себе си да го заобичат, още от първата си среща с него. Всъщност Девата обича шумните компании и забавните празненства, където може да смъкне част от натрупалото се напрежение и бързо да се зареди с нови емоции и положителна енергия. 

Какво може да очаква този знак в бъдеще
Под влиянието на своята управляваща планета Меркурий, Девата ще се зарежда с енергия, която ще влага в работата си, като резултатът няма да закъснее и този знак още към 30-годишнината си ще получи висока длъжност. Всяко действие на Девата ще бъде възнаградено подобаващо и тази зодия ще се радва на добро и стабилно бъдеще. Девите ще се разбират най-добре с представители на зодия Везни, до които ще усещат пълна сигурност и ще се чувстват напълно защитени.

В живота си ще имат сблъсъци с представители на знаците – Лъв и Риби. След тридесетата си годишнина повечето представители на зодия Дева ще получат белег на дясното си коляно, който ще им напомня да бъдат по-предпазливи и да не се доверяват сляпо на случайни хора. Повечето Деви могат да се радват на богатство, благодарение на своя съдружник, който ще им помогне да изкарат на повърхността най-добрите си качества и да насочат усилията си към по-възвишени цели. 

Късметлийски дни от седмицата – петък
Късметлийски цветове – бял, зелен и кафяв.
Късметлийски месеци – май, септември и август.