Какво да очакваме от предстоящия ретрограден Меркурий в Дева и как това ще се отрази на всеки зодиакален знак

  • Сподели:
Какво да очакваме от предстоящия ретрограден Меркурий в Дева и как това ще се отрази на всеки зодиакален знак

Отново е това време от годината: от 23 август до 14 септември ще настъпи ретрограден Меркурий и е важно да се ориентирате в това космическо явление с ясни намерения и съсредоточен ум. Този кръг на ретроградния Меркурий се провежда в знака Дева - и това е благоприятна отправна точка. Девата естествено управлява Меркурий, така че нашата планета на общуването и интелекта започва тази ретроградност в зоната си на комфорт. Докато обичайните теми на Меркурий като общуването, интелекта, разбирането и взаимоотношенията излизат на преден план, методичната енергия на Дева се намесва, призовавайки ни да бъдем педантични и проницателни.

При ретрограден Меркурий в Дева прецизността е от ключово значение. Ясните намерения в разговорите и целите са задължителни. Дева, символизираща чистотата и съвършенството, насочва вниманието ни към усъвършенстване на живота ни. Тази ретроградност хвърля светлина върху областите, в които сме задръстили дните си с разговори или дейности, които не добавят стойност или подкрепа.

Този ретрограден Меркурий съвпада с няколко други ретроградни движения и започва с очарователно съвпадение с Уран и Юпитер, като същевременно образува опозиция с Нептун. Тригонът с Уран и Юпитер е доста благоприятен в астрологията, а опозицията с Нептун ни подтиква да разгледаме и двете страни на историята и да проучим алтернативите.

Тази уникална космическа конфигурация означава, че този ретрограден Меркурий има огромен потенциал. Благодарение на влиянието на Нептун не само можем да се докоснем по-дълбоко до интуицията си, но и имаме шанса да приемем безстрашието и вълнението, като навлезем в сферата на несигурността. Уран и Юпитер са известни с бунтарските си и новаторски вибрации, което означава, че тази ретроградност е зелена светлина за пресметнати рискове и търсене на промяна в житейската ни траектория. Не забравяйте, че това не е зелена светлина за драстични решения, тъй като все още е ретрограден Меркурий. 

На 30 август ще настъпи Пълнолуние в Риби, почти срещу Меркурий. Съвпадението хвърля светлина върху това, което трябва да оставим и върху което трябва да намалим натиска, позволявайки да се появи по-плавен ежедневен ритъм. Енергията на Дева е свързана с практическите аспекти на живота, докато енергията на Риби, където се намира пълнолунието, е насочена към духовното и неземното. Този космически танц ни подтиква да се замислим за баланса между материалния и духовния фокус и да се отървем от ненужното.

Точно преди новолунието в Дева ретроградният Меркурий приключва, с което приключва този период на дълбока интроспекция. Новолунието, което се намира в непосредствена близост до позицията на Меркурий, подчертава, че тази ретроградност е свързана с изработването на нови системи за по-целенасочена грижа за себе си и за ежедневните ни задължения - от сутрин до вечер.

Сега нека разгледаме как това космическо взаимодействие може да се отрази на всеки зодиакален знак. 

Овен
Овни, този ретрограден Меркурий има огромен потенциал. Като Овен, в природата ви е да се впускате във вълнуващи възможности, подхранвани от импулсите ви. Огнената страст и динамика са вашите силни страни. Тази ретроградност обаче носи обрат. Става дума за това да добавите щипка намерение към вашите стремежи. Да, следвайте сърцето си, но се уверете, че действията ви са изпълнени с подробен подход.

Намерете равновесието между преследването на желанията си и прецизното им изпълнение. Мислете за това като за създаване на балансирана рутина за постигане на целите ви без хаотично изпълнение. Тази ретроградност изисква ясна оценка на ежедневието ви - без прибързани стъпки, които могат да попречат на мечтите ви. Нека този ретрограден сезон ви помогне да се съсредоточите и да извлечете максимума от амбициите си.

Телец
Тази ретроградна фаза на Меркурий ви предоставя златна възможност да възстановите чувството си за баланс. Вие сте известни с това, че имате ясна представа за предпочитанията си и как да ги преследвате. Даването на приоритет на вашето щастие и удовлетворение не ви е чуждо. Сега, по време на тази ретроградност, всичко е свързано с намирането на равновесие между инвестирането в неща, които ви дават сили, и избягването на прекаляване със светските удоволствия. Темата е "Изящното изкуство на умереността".

Изключително важно е да се съсредоточите върху това, което ви носи най-добри вибрации, без да пренебрегвате задълженията си. Накратко, Телци, нека тази ретроградност ви напомни да се наслаждавате на хубавите неща, като същевременно държите отговорностите си под контрол.

Близнаци
Скъпи Близнаци, може да се окажете по-чувствителни по време на тази ретроградна фаза на Меркурий, тъй като той осветява зоната на дома, семейството и сигурността във вашата карта. Това може да ви направи склонни към объркване или емоционални сътресения - може да се съмнявате в чувствата си и да се мъчите да определите източника им. Доверете се на тези, които са на ваша страна. Поддържайте нещата стабилни, няма нужда от драстични промени през този период.

Възползвайте се от възможността да се отдръпнете малко и да се насладите на по-бавното темпо, давайки си почивка от постоянното публично присъствие. Възможно е да се случи и нещо интересно: спомени и реалности от вашето детство може да изплуват отново. Хубаво е да ги признаете, но не им позволявайте да се превърнат в единствения ви фокус. Да размишлявате върху миналото си не е лошо, но не забравяйте, че пред вас има цяло настояще и бъдеще.

Рак
По време на тази ретроградност може да ви очаква малко неспокойно пътуване, не защото на хоризонта се задава нещо страшно, а поради вероятността от постоянни малки затруднения. Тъй като ретроградният Меркурий се случва в областта на комуникацията, интелекта и ежедневните ви процеси, през следващите няколко седмици е време да се ориентирате с особено внимание.

Често срещаните казуси, които обикновено се появяват по време на ретроград? Съсредоточете се върху тях. Потвърждавайте плановете си доста по-рано, ето едно важно нещо - търпение. Винаги търсете яснота, особено ако нещо ви обърква. Без предположения, само с разбиране. 

Лъв
Ретроградният Меркурий се е настанил в зоната, която контролира вашите финанси и материални притежания. Време е да бъдете особено бдителни по отношение на разходите си. По време на тази ретроградна фаза може да осъзнаете, че сте били малко лекомислени и сте отдавали прекалено голямо значение на някои материални неща. Независимо дали става въпрос за хранене навън, пазаруване или друго, сега е моментът да хвърлите светлина върху онези навици на харчене, които ви отдалечават от най-важното.

Мислете за това като за възможност да направите инвентаризация на притежанията си. Дайте си разрешение да разчистите и да се освободите от емоционалните връзки с определени предмети. Това дава възможност за повече целенасоченост и ви позволява да пренасочите енергията и инвестициите си към неща, които наистина носят стойност на живота ви. И така, Лъвове, макар че не е необходимо да живеете като финансов отшелник, тази ретроградност предполага преглед на финансовото състояние.

Дева
Дева, когато ретроградният Меркурий се намира във вашия знак, това е като космическа среща със самия вас. Време е да се потопите отново в идентичността си и да се свържете отново с версията си, която резонира дълбоко - тази, която се стремите да бъдете и да покажете на света. Но ето го и обратът: може да се прокрадне негативно говорене за себе си и да се задържи усещането, че нещата вървят на зле. Търпението може да бъде неуловимо, фокусът може да се разколебае, а малките неща, които другите казват, могат да ви влязат в кожата.

Не забравяйте, че търпението е ваш съюзник. Не се натоварвайте прекалено - поставете си граници. Напълно нормално е да кажете: "Хей, не мога да се справя с това в момента" и да си дадете пространство. Дайте приоритет на грижата за себе си. Отделете малко време за размисъл. Запитайте се дали образът, който имате за себе си, ви носи комфорт. Оспорвайте всички представи, свързани с това как другите ви възприемат - конструктивни или здравословни ли са тези възгледи? Освободете се от ненужното напрежение и се свържете отново с основната си същност.

Везни
Този ретрограден Меркурий може малко да намали енергията ви, но не се притеснявайте - това всъщност е прикрита възможност. По-ниските нива на енергия означават, че имате възможност да седнете, да размислите и да преосмислите как сте изразходвали енергията си. По време на тази ретроградност може да се появят отново погребани емоции. Подсъзнанието ви е на път да се озари като звездно нощно небе, разкривайки нови прозрения за грижата за себе си и себепознанието. Това е начинът, по който тялото ви казва: "Слушай!"

Основната ви задача в момента? Вслушвайте се в тялото си и спазвайте циркадния си ритъм. Не се насилвайте прекалено много и не поемайте твърде много ангажименти. Ако ви се прииска да се изключите и да прекарате качествено време със себе си, направете го. През следващите няколко седмици е от решаващо значение да се потопите в дълбочина и наистина да разберете същността си. Това е период за сваляне на онези пластове, които вече не ви служат, независимо дали става въпрос за навици, рутинни практики или аспекти от вас самите, които се нуждаят от освобождаване.

Скорпион
Тази ретроградност разтърсва нещата не само в сферата на дългосрочните ви цели и мечти, но и по отношение на това как се вписвате в голямата схема на обществото. Ще придобиете по-ясна представа за това къде принадлежите и как промените, през които сте преминали, се вписват в стремежите ви. През тази фаза може да се почувствате малко по-далеч от приятелите и семейството си, а мотивацията ви за постигане на предишни цели да отслабне.

Не позволявайте това да ви обезсърчи. Важното е да осъзнаете какво наистина ви носи радост. И когато се появят онези подли мисли на съмнение и несигурност или се прокраднат понятията "какво би станало, ако" и "не мога да го направя", не забравяйте да се адаптирате. Бъдете отворени за промени, останете гъвкави и ще излезете от тази ретроградност със свеж поглед и нова енергия.

Стрелец
Ретроградният Меркурий може да спре малко напредъка ви, особено в областта на кариерата и социалния живот. Внимавайте за неразбирателства, свързани с работата, и за повишена чувствителност към шефа и колегите ви. Но ето го и ключът за вас: уверете се, че стремежите ви са съобразени с дългосрочната стабилност и сигурност, а не просто да следвате желанията на тълпата.

Сред всяко объркване и пренасочване, причинено от този транзит, не забравяйте да се възползвате от това, което наистина добавя стойност към вашата репутация. Става въпрос за приоритизиране на това, което носи трайна стабилност, дори ако това означава да се откажете от очакванията на другите. Макар че този период може да ви накара да поставите под въпрос посоката и целта си, той е и възможност да се свържете отново с основните аспекти, които определят чувството ви за сигурност. Затова забавете малко темпото през този месец, Стрелци. Позволете на тази ретроградност да ви насочи към избори, които резонират с истинските ви цели и заземяване.

Козирог
Ретроградният Меркурий носи златна възможност да подхраните растежа си и да преоформите възгледите си за света по един невероятно положителен начин. Мислете за него като за шанс да разширите умствените си хоризонти, но не като се връщате в училище, а като изследвате различни перспективи.

Този транзит е като космически треньор, който ви подтиква да се освободите от упоритата си собствена гледна точка. Става дума за това да бъдете непредубедени и да се откажете от позицията "всичко или нищо". Възприемете по-съвестен подход към личностното израстване, като искрено слушате и признавате стойността на чуждите мисли.

Добрата новина е, че тази ретроградност би трябвало да е по-плавна за вас, така че няма нужда да се напрягате. Предизвикайте себе си да научите нещо ново или да се потопите отново в тема, която някога ви е заинтригувала. Става въпрос за това да отключите ума си и да се впуснете в нови начинания с чувство на любопитство, а не на притеснение.

Водолей
Водолеи, нека се потопим в това как този ретрограден Меркурий може да промени играта за вас. Тя е като космическо фенерче, което осветява кътчетата на личните ви връзки. Но не става въпрос само за намиране на баланс и взаимно разбиране - има и обрат. Тази ретроградност ви подтиква да приемете уязвимостта и да се изразявате по-открито, особено когато става въпрос за онези аспекти, които се нуждаят от хармонизиране в близките ви взаимоотношения. Виждате, че частта от живота ви, която е свързана със споделянето и сливането, получава небесен сигнал за събуждане. 

Риби
Нека поговорим за това как тази ретроградност е готова да хвърли светлина върху вашите взаимоотношения - независимо дали става дума за приятелства, романтични връзки или партньорства, свързани с работата. Възможно е да изпитате някои затруднения в общуването, когато да се наложи да изразите мнението си, ще ви се стори като да се движите в лабиринт. А плановете или споразуменията, които се надявате да финализирате с другите, може да се забавят.