Зодия Водолей – независим, смел и великодушен

  • Сподели:
Зодия Водолей – независим, смел и великодушен

21 януари – 19 февруари

Въздушен знак
Управляващи планети – Уран и Сатурн

Водолеят е единадесетият зодиакален знак свързан с добронамереност, оптимизъм и индивидуална свобода. За него е изключително важно човек да има правото на избор, както и всички около него да погълнат от този свободен дух и да живеят в пълно сътрудничество, мир и хармония. 

Водолеят притежава способността бързо да асимилира и обработва получената информация, защото е изключително разсъдлив и интелигентен. Този знак е свързан с бъдещето и всичко ново, различно и гениално. Водолеят е някак необикновен и затова трудно се вписва между останалите, тъй като почти винаги изпъква със своя анализаторски талант и любознателност. Енергичен, темпераментен и особено великодушен, неговата щедрост е от по-различен тип, защото този въздушен знак обича да помага, но без да го изтъква и да се набива на очи.

Смелостта на този знак е безгранична, особено когато става на въпрос за семейството, тогава той е способен да жертва своите сили, време и енергия, за да подобри тяхното настояще и бъдеще. Жертвоготовен, сърдечен и истински, той никога не се включва в задкулисни игри, в които трябва да си поставя някакви маски, по-скоро предпочита да подходи с хладнокръвие или да премълчи своите мисли или директно да ги разкрие, пък каквото сабя покаже. Повечето хора не успяват да намерят пътя към сърцето му, но не защото той се е затворил в себе си, а просто защото за него любовта се гради на едно по-дълбоко и възвисено духовно ниво, което малцина могат да открият и да се наслаждават на тези, така свещени и магически чувства. 

Водолеят е знак със силно развито въображение, което често пъти го отвежда в тайнствени и мистериозни светове. Повечето представители на тази зодия са привлечени силно от окултните науки, астрологията и живота след смъртта, именно поради тяхната по-различна настройка, Водолеите са изключително интересни и творчески създания, търсещи невидимото, недоизказаното и онова, което се крие зад цялата картина и за което си струва човек да живее. 

Една от главните цели на този зодиакален знак е да доразвие своите магически способности и да предаде и на останалите хора онова желание за промяна и развитие, което в последствие ще ги издигне към небесното и ще им даде онази безгранична свобода от която човек черпи информация и сили. Необикновен, изобретателен, талантлив, свободолюбив, ексцентричен, великодушен, раним, но въпреки това достатъчно силен, че да не се огъва на препятствията, а да ги превръща в стъпала към върховете, които иска да изкачи. 

Водата, която излива носи мистичност духовна сила, жизненост и единствено тези, които са близко до него могат да усетят най-силно енергията, която носи този необикновен знак и която успява да предаде и на другите.