Четири основни грешки при женените двойки, които съсипват брака 

  • Сподели:
Четири основни грешки при женените двойки, които съсипват брака 

В днешния свят всичко изглежда подредено наопаки и докато шумния празник олицетворяващ събирането на двама души, които искат да прекарат живота си заедно, изтласква на преден план синхронизираната, дълбока и чувствена привързаност, на свои ред брака не винаги протича по същия начин, както и не е осеян от красиви цветя, лукс и шампанско.

Иронията на брака се крие в това, че началото е така приказно и красиво, а краят бурен, шумен и носещ след себе си омраза, адвокати, съдилища и една горчивина, която разяжда душата на двойката. 
Грешките, които допускат влюбените са онези пръчки, които поставят пред своето щастие и така през годините те хвърлят пръчките една върху друга, докато в един момент разбират, че са затрупали напълно възможността да се придвижат напред заедно и да създават още общи спомени. Тогава идва и неприятната част от брака свързана с упреците, постоянните кавги и нежеланието да разберат проблемите на другия.

Знаете ли, че повече от половината сключени бракове завършват с развод и причината е свързана с това, че партньорите са се уморили да се борят за своята връзка или пък са осъзнали, че не познават достатъчно добре човека до себе си.  Сега ще ви разкрием няколко основни грешки, които партньорите поставят и запушват пътя към щастието си.

1. Изопачаване на истината – ежедневни оправдания и лъжи

Не само при женените двойки, лъжата е острието което пронизва доверието като напълно разрушава стабилността във връзките, но тя така действа и при тези двойки, които живеят заедно без да са сключвали брак. Лъжата е онази пепел в очите, която хвърляме, за да можем да се почувстваме по-добре и да си спестим някакви неприятни разговори и въпроси, но всъщност не осъзнаваме, че тя може напълно да ослепи човека, върху който постоянно изсипваме тази пепел и в един момент той да се осъзнае и да разбере, че ние в действителност не сме този човек, за когото се представяме. А когато настъпи този момент, всичките оправдания и извинения на света няма да ни спасят от последствията, които ще настъпят от факта, че ние сме се подиграли с човек, който ни е имал доверие. Близо 80 % от бракоразводните дела се дължат на факта, че някой от партньорите е подходил нечестно и е използвал лъжата, като вид щит, с който да предпази единствено собствената си кожа, но не и тази на семейството. Лъжите, които пораждат разводите са свързани в повечето случаи с хазартно залитане, паралелен живот, пари и любовни авантюри.

2. Любовни авантюри – чести залитания и изневери

Как виждат изневярата двамата участници във връзката ли - сега ще ви разкрием това - за единия партньор тя е безобиден начин да внесе разнообразие в своето ежедневие, докато за другия партньор, който в действителност е този, когото понася цялата тежест и болка на това залитане е начин да разбере, че връзката в която се намира не е истинска, нито пък здрава или щастлива. Докато повечето хора не полагат грижи да подобрят контакта със своята половинка и да възстановят целостта на връзката си, изневерите ще стават все по-често срещан проблем, който в действителност е и основен фактор при разводите. 

3. Финансово състояние – скандали свързани с пари

Когато партньорите превърнат парите като средство за манипулация или още по-лошо, започват да ги крият от своята половинка, постепенно отношенията им се променят и разногласията за изразходваните средства пречат на възможността им да живеят спокойно и нормално. Скандалите за пари са най-често срещани при двойките, които не успяват да разпределят по най-добрия възможен начин своите финанси така, че и двамата да бъдат удовлетворени от това без да се налага да крият и да лъжат своята половинка с колко пари разполагат в действителност. Още след брачния обет разбираме, че двама души се свързват заедно, за да поемат ударите на живота, за да бъдат плътно заедно в добро и лошо, докато смъртта ги раздели. А един такъв конфликт свързан с материални блага, които не могат да бъдат добре планирани, води след себе си напрежение и неминуемо разлюлява основите и на най-щастливия брак.

4. Нежелание за компромиси - егоизъм

Нежеланието да направиш компромис в името на любовта често пъти се свежда и до вид егоизъм, особено когато от отсрещната страна получаваш винаги разбиране, топлина и грижа. Компромисът е в основата на щастливия брак, защото ако и двамата партньори дърпат чергата към себе си, ще дойде момент, в който тя ще се скъса на части и тогава те ще разберат в действителност, колко нужен е бил той, за да могат да съхранят любовта си!