Кога мъжете губят интерес и решават да прекратят брака или връзката си

  • Сподели:
Кога мъжете губят интерес и решават да прекратят брака или връзката си

Смисълът на любовните връзки, както и на брака, се състои във взаимният компромис, общуването и в доверието между партньорите. Често пъти се чудим, какво точно липсва във връзката ни, за да изглежда тя наистина перфектна, но не осъзнаваме, че в действителност, както не съществуват перфектни хора, така и няма как да бъдем в напълно перфектни отношения с любимия човек, колкото и да ни се иска, животът няма да го позволи.

Всеки ден той ни изпраща нови стресови ситуации и всячески се опитва да изпита връзката ни и истината е, че тези двойки, които успеят да издържат на предизвикателствата, успяват да съхранят себе си и отношенията си партньора, защото най-важното е да умеем да прощаваме, да вярваме на другия и да не се страхуваме, да обичаме. 

В мъжката природа присъства един водещ фактор, пряко свързан с гордостта и мъжкото надмощие, докато при жените дърпащата сила е нежността и красотата.

Често пъти обаче ни се налага да виждаме, как ролите се сменят и просто нещо се обърква. Докато мъжете не наблягат особено много върху причините поради, които една връзка не е успешна, жените за сметка на това могат да си блъскат главата с часове в търсене на отговора на този наистина сложен въпрос.

Голяма част от представителите на мъжкия пол са привлечени от женските извивки, изяществото и красотата и точно тези черти търсят и в своите половинки, но в живота не винаги това, което виждаме в първия момент се оказва истина, обикновено ни е нужно малко време, докато разберем и опознаем даден човек, независимо от пола му.

Повечето обвързани жени правят няколко основни грешки, които в действителност се превръщат в това препъни камъче, което е способно да обърне цялата конструкция и да съсипе връзката им. Има няколко вида женско поведение, което никак не се нрави на мъжкия пол, дори повечето мъже признават, че биха си тръгнали на мига от тяхната партньорка, ако открият тези сигнали в нейното поведение. 

Ще разгледаме няколко причини, поради които мъжете са готови да поемат в друга посока и да затворят досегашната страница.

Невротично разстройство 
Това поведение обикновено се отключва от стресови ситуации и протича под формата на някакъв вид невроза. Когато човек страда от подобен тип психоза, той започва да се бори със своите вътрешни конфликти, които предизвикват силна тревожност, а борба почти винаги е насочена към субекта, който е отключил тревожността.

Може би сте забелязали, как някои дами с годините започват да се променят, разбира се, при някои от тях тази промяна се дължи и е под влиянието на определени фактори като стрес, домакинство, деца, работа и всички тези задачи, започват да отключват стресови неврози и състояния при голям процент от жените, като те започват постепенно да изпитват силната нужда да накажат по някакъв начин мъжа до себе си.

Знаете ли, че огромен процент от браковете се разпадат, защото единият от двамата партньори е започнал да не издържа на напрежението и просто е прегрял? Огромен процент от мъжете спират да чувстват подкрепата на любимата си, а когато погледнат в очите ѝ, откриват някакъв вид стаен гняв и тогава решават да предприемат тази нелека задача да приключат тези отношения.

Това разстройство породено от различни видове чувства, като пренебрежение и липса на комуникация кара жените да се държат като недорасли деца живеещи в свят, в който всичко им се полага по право, а когато не стане на тяхното, започват да избухват и да търсят сметка на половинката си.

Ежедневните скандали определено уморяват и не носят позитиви, нито във връзките, още по-малко в брака. Докато част от жените успяват да намерят правилния баланс и да се радват на всичко онова, което е плод на тяхната любов, брак и семейство, една част от дамите предпочитат да подхождат пренебрежително, агресивно и конфликтно към своите мъже. Огромен процент от мъжете, които са посетили брачни консултанти и психолози споделят, че причината  поради която са си тръгнали от брака си се крие именно в промяната на поведението на тяхната жена.

Лъжи
Лъжите са онова гнило петно, което колкото и да го търка човек и с каквито и препарат да се опитва да го почисти, то никога не изчезва. Огромен процент от обвързаните мъже споделят, че причината поради, която са приключили своя брак се крие във факта, че тяхната жена не е била истинска пред тях и е манипулирала отношенията им.

Повечето мъже продължават своите връзки с подобен тип жени, дори вътрешно в себе си да знаят, че по някакъв начин, те са разигравани и лъгани от своите партньорки, просто защото изпитват прекалено силни чувства към тях, но нека ви признаем, че този процент мъже наистина е малък и незначителен, защото когато един мъж усети, че е подвеждан редовно и жената до него не спира да го разиграва, той вече е готов да прелисти тази страница, дори е способен да затвори книгата, след което да я изхвърли надалеч.

Ревност
Има мъже, които си признават, че просто не успяват да издържат на подобно напрежение, в което те са длъжни да се отчитат за всяка своя стъпка, дори за моментите, в които се опитват да си поемат въздух, след което да издишат. Има много типове ревност, докато едните варианти свързани с ревността ни подсказват, че половинката ни държи истински на нас и се интересува пряко от живота ни, другите видове ревност са свързани с негативни усещания, свързани със задушаване, отнемане на свободата и личното пространство, както и не особено нормални състояния, граничещи с човешка лудост.

Прекалено ревнивата жена е способна да изкара извън равновесие почти всеки мъж, само по себе си това нейно поведение говори за някакъв вид несигурност, но когато то е прекалено ярко изразено и в допълнение обвързано с различни видове ненормални постъпки, повечето мъже предпочитат да не поемат този риск, както и да не остават в подобни връзки.

Изневяра
От сто запитани мъже, само двама са готови да останат във връзка, в която тяхната партньорка е склонна към изневери. Мъжката гордост, его, дори това чувство, в което трябва да бъдем сигурни в своя партньор, не позволяват на мъжкия пол да пренебрегнат подобна обида.

Изневярата е начин, по който повечето мъже разбират, че тази жена няма място в техния живот, защото голям процент от мъжете са на принципа, че тяхното няма как да бъде използвано от някой друг, а когато изпитват и по-силни чувства към партньорката си, изневярата се превръща в една от най-тежките смъртоносни рани, които могат да бъдат причинени на един мъж.

Изневярата е сигурен метод, чрез който можете да накарате мъжът до вас да си тръгне от тази връзка и никога повече да не поглежда назад.