Десет факта за детското съзнание и емоции, които не можем да променим

  • Сподели:
Десет факта за детското съзнание и емоции, които не можем да променим

Още след като детето проговори и постепенно започва да осъзнава стъпките, които трябва да извърви, за да може да постигне целите си, то неминуемо бива изправено пред стотици хиляди въпроси, които в повечето случаи биват отправени именно към родителите му. Научно доказан факт е, че всяко дете се ражда с любов към хората, които са го създали и тези, с които животът му е започнал, неговото семейство – мама и татко! 

Най-красивата част от израстването на малчуганите се състои именно в начина, по който виждат света и хората, с които той ги среща, като всичко в тяхното съзнание носи единствено чистотата и позитивизъм. Дори след разпалена детска игра и някакъв конфликт между другарчетата, за едно дете са нужни само около десет минути да се отдаде на емоциите си, след което напълно зачерква неприятните мисли от съзнанието си и така успява да запази своята детска невинност и чиста душа. 

С израстването, разбира се, нещата започват постепенно да се променят, а колкото по-обременено е от житейските трудности, толкова по-склонно е да се затваря в себе си или пък да прегърне агресията. Въпреки всички емоции, които бушуват в детското сърце има десет факта, които никой не би могъл да промени, защото детската душа е в пъти по-лека и неопетнена от ударите на живота. 

Разберете по какво се отличават децата от нас и кои черти успяват да съхранят, дори когато вече са се превърнали в зрели хора.

1. Още с раждането си всяко новородено е изпълнено с безусловна обич към своите родители и това е доказано неоспорим факт, който ни подсказва, колко чиста душа носи всеки човек в началото на пътя си!

2. Родителите са тези, които заразяват със своите страхове, грижи, позитивизъм и очаквания децата си. Тяхното влияние над детската психика е най-голямо, именно заради това и техните преживявания и истории се превръщат в реална представа и оформят бъдещия характер на детето!

3. Децата са оперирани от омраза и дори когато нещо е успяло да провокира тяхната същност, те по-скоро биват разстроени от обстоятелствата, но без да съхраняват никакви лоши чувства в себе си! 

4. Времето прекарано с детето е най-ценното, което може то да получи от своите близки и което няма как да бъде заменено, дори и от най-скъпия подарък, защото децата държат много повече на емоционалната и духовната привързаност, отколкото на материалните облаги!

5. Начинът, по който родители възпитават своето дете, е много важен за очертаването на бъдещия характер на младият човек. И така, когато едно дете живее в стресова семейна среда, то успява да попие цялата негативност и агресия, след което в повечето случаи попива този модел и започва да го използва в бъдещите си връзки!

6. Всички деца по целия свят се раждат щастливи и изпълнени с любов, а от родителите зависи дали ще успеят да запазят тази красота в живота им или ще им предадат нервните си изблици и безкрайни страхове, които на по-късен етап ще оформят едни депресивни комплексари!

7. Детето е най-чистото и неопетнено създание в целия свят, а ролята на родителите е да успеят да съхранят тези прекрасни и вълшебни мечти, които правят всяко дете изключително само по себе си!

8. Всяко дете се нуждае да усеща безусловната обич и подкрепа от родителите си, в противен случай ще попадне директно в капана на самотата и депресията, които ще препрограмират цялата му съдба!

9. Бъдещето на вашето дете зависи единствено от вас самите и от любовта, с която сте способни да го дарите, защото именно чрез нея ще му дадете крилете, които ще му помогнат да прелита над тревогите и да живее много по-качествен и добър живот!

10. Децата не са лоши, нито пък прекалено емоционални и агресивни, те всъщност са огледало на средата, в която живеят и на хората, които ги възпитават!