Кортни и Крис Роджърс: голямото семейство с 12 деца

  • Сподели:
Кортни и Крис Роджърс: голямото семейство с 12 деца

Да имаш деца винаги е смесица от радост и тревога за родителите и е трудно да отречем, че тези малки наши копия внасят толкова много емоции в живота ни. Но само си представете, че в семейството има не едно, не две и дори не пет а 12 деца. Това би могло да превърне живота на всеки родител в предизвикателно пътуване. Нашата представена героиня наскоро е родила дванадесетото си дете и ето как тя и съпругът ѝ се грижат за огромното си и щастливо семейство, запазвайки здравия си разум години наред.

Съпрузите не са планирали толкова голямо семейство от самото начало.

38-годишната Кортни Роджърс от Ню Мексико заедно със съпруга си Крис наскоро посрещнаха на бял свят малката Камбрия и увеличиха общия брой на децата си до магическото число 12. Кортни е супермама, която е родила 12 деца за 12 години. Щастливите родители разкриха, че никога не са планирали да имат толкова много деца, когато за първи път са решили да създадат семейство. Дори са имали спонтанен аборт, когато за първи път започнали да се опитват да заченат.

 Всички 12 деца в това семейство са специални за родителите си.

Най-големият син на двойката, Клинт, е роден на 30 март 2010 г., малко преди двойката да се сдобие с още пет момчета, последвани от шест момичета. За щастливите родители всяко дете е нова страница в живота им. Кортни разкрива: "Клинт се роди 3 седмици преди да навърша 26 години, но тогава нямах представа, че ще имам още деца. Мислех, че съм твърде стара на 26 години, и не знаех, че те ще дойдат толкова бързо, а освен това ще включват и комплект близнаци. Тогава казахме, че ще имаме максимум 10 деца, но аз все още се чувствах достатъчно млада и здрава, така че увеличихме броя на децата на 12."

Сега голямото семейство живее най-добрия си живот заедно.

Семейството живее във ферма и има повече от 200 животни, включително прасета, овце и кокошки. Всички деца са възпитани с идеята да се грижат за животните и са научени на отговорност от ранна възраст. Обикновеният ден в домакинството на Роджърс започва с огромна закуска в 8 ч. сутринта, след което идват уроците по математика и изкуство. Обядът се сервира около 11:30 ч. и Кортни храни малките със сандвичи, след което ги слага да подремнат, докато по-големите деца сами приготвят храната си. Следобед децата имат часове по езици, изкуство и четене, които включват и уроци по пиано. Към 17:00 ч., супермайката сервира огромна вечеря на семейството си. По време на едно типично хранене семейството консумира 24 яйца, а на закуска всеки ден се изяжда цяла кутия зърнени закуски. Освен че обучава децата си от вкъщи, Кортни се грижи и за реда в домакинството, и то преди да сложи децата да спят в 20:30 ч.

Кортни споделя как поддържа семейството си с ограничен бюджет.

Фамилия Роджърс оцелява благодарение на стриктните умения на майката за бюджетиране. Кортни умее да планира и да спестява и дори е въвела план "без разходи през януари", който забранява купуването на всичко друго освен основни хранителни продукти. Семейството има и правило "никакво ядене навън или взимане на храна", както и забрана за наемане на филми и всякакви покупки тип ''глезотия''.

Когато на Кортни ѝ се налага да се отбие до магазина за хранителни стоки, тя прави "безмесни понеделници" и приготвя по-евтини вегетариански ястия за своя голям клан. Семейството не води охолен живот, но лесно се справя благодарение на икономичните трикове на майката. Нещо повече, семейство все още е в състояние да дава на другите. През изминалата Коледа кланът Роджърс покани непознати в дома си, за да сподели вкусна домашна трапеза.