Дневник на мислите пречистващ депресията

  • Сподели:
Дневник на мислите пречистващ депресията

Човешката мисъл и психическото напрежение са тясно свързани, всъщност повечето хора правят една основна грешка и тя е, че оставят стреса и тревожността да контролират техните мисли, като в действителност би трябвало да наблегнат на обратното – да насочат мисълта си към отстраняване на причините за стрес. 

Вашият свят зависи единствено от това как го виждате и как го пресъздавате в съзнанието си, дали той носи горчилка и емоционална болка или пък е цветен, забавен и изпълнен с красиви звуци. Всяка депресия е способна да породи отрицателни, гневни и тъжни мисли в нас, като напълно отнеме възможността ни да видим света реално с неговите красоти и странности!

Можете да се отървете от тревожните мисли и да ги захвърлите, като непотребен боклук, от който нямате никаква нужда. А един от начините, който ще ви помогне да изчистите отрицателните вибрации и да се насладите на всеки миг от живота си e, да създадете прочистващ дневник, който ще ви помогне да преработите отрицателните емоции, като ги заместите с приятни чувства отключващи щастие в съзнанието и душата ви. 
Отрицателните вибрации променят хода на съдбата ни, като допълнително създават в нас мрачни усещания, които ни подтикват към още по-изолиращи непродуктивни мисли и действия! 

Често пъти неприятните събития биват привлечени към нас, като магнит и това се дължи на нашата карма, която ни подсказва, че някъде в предишния си живот не сме били особено добри и отговорни. Понякога именно тя е причината за отключването на зловредни мисли, имащи за цел да ни заключат в мрачната килия на самотата и тъгата, където всичко е особено потискащо и напълно изгубило смисъл. Човек трябва да приеме своята съдба и да следва стъпките изпратени му от Вселената без да потиска емоциите си и без да навлиза доброволно в тези духовни капани. Депресията е просто състояние на духа, което обърква ясната ни представа за щастие, защото ни облича единствено в тъжни мисли и настроения. Тя е онази яма, в която много хора попадат под напора на трудни житейски събития, причинена емоционална болка или пък някаква раздяла. Различни са причините, поради които хората изпадат в подобни състояния, но пак има случаи, в които тя бива отключена, за да ни покаже нещо, което до този момент не сме осъзнали, а именно нашата вътрешна сила.

Човек живее добре, когато е пречистил душата си от емоционалните товари и е освободил място за щастието!

Докато негативността е обзела деня ни, болката става част от ежедневието ни и ако не успеем да се освободим навреме от нея, постепенно започваме да свикваме с присъствието и с начина по който се чувстваме. Можем да си създадем психологическа опора с помощта на дневник, в който можем да изхвърляме негативните мисли, като оставяме в съзнанието си само положителните усещания за прекрасното бъдеще, което тепърва ни предстои и в никакъв случай не трябва да пропускаме.

Трябва да знаем, че в живота на всеки човек има трудни етапи обвързани от грижи и проблеми, но вместо да се затваряме в себе си и да облизваме раните си, трябва да потърсим убежище в щастието, което е онова позитивно усещане, носещо радост в душата ни. Всеки трябва задължително да плати своята цена за да го открие, понякога трябва да бъдем силни за да изхвърлим болката от сърцето си и да я заместим с топлина и радост. Когато страдаме от депресия постепенно започваме да губим силите си, като например смелостта и нуждата за промяна изчезват и биват заменени от самообвинения, психологическа слабост и тревожност. 

Оставете лошите моменти, емоции и чувства зад гърба си и продължете щастливи напред, това е най-добрата рецепта за щастие!

Направете си пречистващ дневник, в който на първите няколко страници напишете думите, които ви носят болка и ги оставете там. А на средните страници оставете онази емоционална горчивина, която не ви е давала покой в миналото и започнете да пишете бъдещето си отначало на чисто с позитивна мисъл и вяра в едни по-успешни и добри дни. Постепенно започнете да задрасквате думите от първите страници на дневника, които са свързани с отчаяние, мъка и болка, като ги замествате с красиви емоции, които съвсем скоро ще ви споходят и ще внесат цвят в живота ви.

Всеки човек преминава през някакви върхове и спадове, но по-важното е как излиза от тези дупки, дали те успяват да го превърнат в силен и отговорен човек или подкопават малкото му останало самочувствие и вяра в доброто! Всеки трябва да следва своята съдба независимо какви удари ще му изпрати животът, но в едно трябва да бъде сигурен и то е, че неговите мисли предизвикват събитията, които рисуват бъдещето му! Затова трябва много да внимава какви усещания допуска да достигат до сърцето му, ако иска да живее в синхрон с Вселената и да бъде удовлетворен от това, което преживява. Емоционалните дупки, в които попадаме са просто времени кризи, които ни подсказват, че трябва да се заредим с вярата, че можем да променим негативността с помощта на своята неизчерпаема вътрешна сила и воля.

Казват, че Дяволът изпълнява пъклените си планове, чрез контрол над мислите ни! И когато е успял да пречупи нашата воля и да обърка съзнанието ни, той ни е закодирал да му се подчиняваме. Той е този, който ни зарежда с отчаяние и ни кара да губим контрол над себе си, като можем да усетим единствено духовната болка от ударите, които ни е нанесъл за да продължаваме да му се подчиняваме и да изживеем живота си в пълен мрак, духовен хаос и емоционално нещастие!