Проблемни връзки – начини за овладяване на стресовите ситуации

  • Сподели:
Проблемни връзки – начини за овладяване на стресовите ситуации

При направени изследвания учените са установили, че всеки втори човек по света, който има любовна връзка, преживява някакъв вид затруднения интимните отношения с половинката си. Хората, които преминават през трудни периоди в своите любовни връзки са в различни възрасти, в направеното изследване между тях има, както по-млади представители, така и в значително по-напреднала възраст. 

Сексуалните и между партньорските проблеми, могат да бъдат преодолени, когато двойката успее да намери подходящ диалог, а в някои случаи е добре и партньорите да се посъветват със специалисти в тази област. Достатъчно е само единият от двамата във връзката да има някакви смущения и това задължително рефлектира и върху другия участник във връзката.

Когато проблемите между партньорите останат дълго  време нерешени и не успеят да намерят баланса, за да възстановят нормалния синхрон в отношенията си, започват да настъпват по-сериозни конфликти, които при почти половината от любовните връзки завършват с раздяла. 
Различните хора търсят различни начини, чрез които да се справят с възникналото напрежение в своите връзки. Докато едни от тях успяват бързо да разрешат създалите се конфликти, като съвместно със своя партньор стопират всички смущения, които създават дисбаланс във връзката им, други двойки се справят значително по-трудно от тях, защото са забравили как да комуникират и да изчистват заедно търканията помежду си. 

Един от проблемите, който настъпва когато двамата партньори са се отчуждили и има някакъв създал се конфликт между тях е сексуалното отдръпване, което довежда до допълнително напрежение в тази двойка. Тези ситуации, при които партньорите успяват да отключват своите сексуални желания и фантазии, не трябва да бъдат потискани, напротив те трябва да се пазят и взаимно да се удовлетворяват! 
За разрешаването на конфликтите в двойката е нужно и двамата партньори заедно да достигнат до най-правилното и здравословно решение, а изходът от подобна стресова ситуация зависи и от двамата души в една връзка.

Отдръпването между партньорите често пъти се дължи на стрес, прекалено много работа или ангажиране на вниманието с нещо по-важно, но в действителност, когато партньорите започнат все по-често да поставят една невидима бариера помежду си, отношенията им стават все по-трудни, докато не достигнат до един даден момент, в който се опитват да намерят пътя един към друг, но вече е прекалено трудно да го намерят сами и тогава опират до брачни консултанти и всякакъв вид специалисти, от които могат да получат полезни съвети, с които да излязат от този омагьосан кръг, в който се чувстват неудовлетворени от любовния си живот и от връзката, в която се намират.

Когато двойките добре познават своите слабости, сексуални  желания, реакции и своите най-силни и слаби страни, тогава те успяват да се справят със своите проблеми значително по-бързо и без да превръщат трудните ситуации в непреодолими конфликти, защото са готови да обсъдят и да намерят най-правилният начин, чрез който могат да съхранят своите отношения, без да се налага да нараняват, както себе си, така и другия човек във връзката.

Ако партньорите истински държат един на друг, те ще са готови да намерят най-безболезнения начин, чрез който да се справят с всеки проблем в тяхната връзка, без да е нужно да се затварят в себе си или да изгарят мостовете помежду си, защото са наясно, че заедно са в пъти по-силни и точно заедно могат да изградят нещо красиво и съвършено, като превърнат проблемите в един малък трамплин, който ще им помогне да достигнат до пълното любовно съвършенство.
Добрият партньор е готов да направи компромис и да изслуша гледната точка на другия, след което заедно да намерят изход от създалата се ситуация, но за всичко това разбира се, е нужно и двамата партньори, винаги да гледат в една и съща посока.