Враг номер едно на добрия живот – стресът

  • Сподели:
Враг номер едно на добрия живот – стресът

Концентрацията на отрицателна енергия би могла да започне от самото раждане при децата и да продължи до дълбока старост. Точно този приток на негативни емоции запушва свързващите канали към Вселената и човек става зависим от неговото въздействие. Колкото по-стресирани сме, толкова повече вътрешната светлина в нас започва да отслабва, докато не настъпи моментът, в който започваме да я изгубваме и всичко това благодарение на натрупаното напрежение и емоционални рани, които спират прилива на чистата енергия. 

Всеки в даден момент от живота си се среща пряко със стреса, независимо от своя пол или възраст става жертва на своите психологически и емоционални атаки. За да можем да се справим с този наболял проблем в обществото, а именно тревожността, гневът, страхът, яростта и постоянно бушуващото напрежение във вените ни, трябва да се изчистим от концентрацията на негативни мисли и емоции. Това можем да постигнем, когато успеем да освободим духа си от оковите на ежедневните тревоги и изпълним душата си с положителни чувства, които свободно да предаваме на любимите си хора. 

Когато сме благословени с деца, всячески се стремим да ги предпазим от вредните емоционални състояния и страховете, които ги спират да бъдат себе си и да се радват на живота. Човек трябва да може сам да изгражда тази бариерна стена, чрез която да спира всички негативни послания, които постоянно прииждат към него и да отвори път към успеха и щастието.  

Колкото по-стресиран и объркан е един човек, толкова по-склонен е да направи непоправими грешки, с които да провали бъдещето си.
В поведението на човек биха могли да се открият стотици проявления, които могат да ни подскажат, че някой е под особен емоционален натиск. И един от най-честите методи за справяне с психологическите атаки породени от нервното напрежение, на което сме подложени ежедневно е, чрез приема на големи количества алкохол, който за момент би могъл да претъпи усещанията ни, но в действителност този метод е най-смъртоносното оръжие, което след време може напълно да отнеме възможността ни за нормален живот и да ни накара да се почувстваме напълно изгубени. 

Алкохолът не е средство за справяне с проблемите и стреса, а просто е начин за миг да замъглим болката, която чрез употребата му няма как да спре да расте и да ни изяжда бавно, а агонията ни със сигурност ще се засили още повече!
Чрез постоянния прием на алкохол човек започва постепенно да изгубва реална представа и да попада в още по-голяма пропаст без да го осъзнава, защото пристрастените хора към различни видове опиати и алкохолни напитки не могат да осъзнаят, че техните проблеми са преодолими и за всеки един от тях има някакво конкретно решение, а алкохолът е още един от източниците на отрицателна енергия, който не може да им помогне да подобрят нещата, но пък може напълно да развали и малкото, което са успели да изградят до момента.

Борбата е голяма, а страхът, че не можем да се справим със стреса ни прави емоционално блокирали и неспособни да поемем юздите и да управляваме събитията в живота си. Алкохолът е най-големият враг на човек, защото, освен че претъпява нашите усещания, но и събира всички емоционални вреди, които са ни насени, до един даден момент, в който просто мозъкът и тялото ни не експлодират, а след това настъпва мракът в който всичко започва да губи смисъл и значение.

Други хора просто натрупват тези негативни емоции и предават това психологическо напрежение и над своите близки под формата на гняв, обиди и психологическо насилие. Истината е, че все по-често ставаме жертва на стреса, който е най-големият враг за човешката психика, тъй като контролира напълно нашите емоционални състояния. Затова е важно да не го потискаме, прикриваме, изолираме, нито пък да оставяме свободно да се натрупва в нас, а просто да го изхвърлим и прочистим от съзнанието си възможно най бързо преди да е успял да нанесе непоправими щети върху психиката ни.

Човек трябва да намери начини, чрез които да релаксира и да освобождава съзнанието си от негативните мисли, това може да бъде чрез спорт или приятно хоби, което да насочва мислите ни към положителни действия!
Каквото и да си говорим човек трябва да притежава силна воля, за да може да се справи с всички стресови ситуации, с които се сблъсква в живота си. А най- правилният начин е да пречисти мислите си и да възстановим нарушената хармония чрез положителни мисловни послания, които ще ни помогнат да излезем от мрака и да видим едно много по-красиво и светло бъдеще!