Дори разбитото сърце може да бъде път към пробуждането

  • Сподели:
Дори разбитото сърце може да бъде път към пробуждането

Романтиката е като мускул.
 
Или го използвате или го губите. Можем да правим неща ежедневно, за да подобрим собствения си романтичен живот - да създаваме красота и да бъдем свидетели как копнежите ни могат да се самоизпълнят.
 
Когато мисля за романтиката, се чудя как да я приложа на практика в собствения си живот, така че да няма нужда да чакам или да разчитам на другите. Никой друг не е длъжен да ме накара да се чувствам обичана, оценена или достойна.
Когато наистина познаваме себе си и се индивидуализираме, това е магнетично. Ставаме привлекателни за другите, които също познават себе си. Само когато можем да се откъснем от другия, виждаме другия, с ясни очи. Способни сме да обичаме безстрашно само от място на цялостност.
 
Способността да бъдем сами е способността да обичаме, казва моят любим философ Ошо.
 
Уверявам се, че се отнасям към себе си така, както винаги съм искала да се отнасят към мен.  Забавлявам се. Полагам допълнителни усилия, за да запаля свещ и да подредя красиво масата за закуската, обяда или вечерята си, дори ако съм сама, ще си сготвя - едно диво цвете в бурканче с конфитюр може да създаде настроение.
Една прекрасна приятелка и лечителка веднъж ми каза да сложа още един сервиз на масата и че някой ден със сигурност ще се появи някой, който да запълни това място.
 
Проявете желанията на сърцето си.
 
Междувременно работим върху себе си, откриваме и научаваме нови неща, независимо дали става въпрос за друг език, печене на хляб, грънчарство, плетене... подхранваме чувствените си души.
 
Казвам на моите момчета да продължават да пълнят джобовете си с нови умения. Няма да разберете дали сте добри в нещо, докато не го опитате. Рисуване, пеене, танцуване, правене на животни от балони, кой знае? Четете и никога няма да ви е скучно - живейте с екстаз.
 
Именно тези, които са най-смели, готови да кажат или направят това, което другите не могат, намират отзвук, докосват нерв и вдъхновяват. Всички ние желаем да изразим себе си, затова обичаме музеите, галериите и харчим спестяванията си за изкуство.
 
Ние сме комбинация от убеждения, нагласи и очаквания - вериги, от които може би искаме да се освободим.
Лекотата на сърцето в един тежък свят е вълшебен избор. Тя е достъпна, секси и забавна за обкръжение.
Романтичното пътешествие е игриво, загадъчно и вълнуващо, пълно със синхроничности и чудеса - нашите мечти са пратеници.
 
Любовта е призвана от съдбата.
Тя ще ви намери...
Бъдете смели, бъдете сигурни, че дори разбитото сърце е път към пробуждането.

Автор: Памела Андерсън