Ема Томпсън: ''Романтичната любов е мит"

  • Сподели:
Ема Томпсън: ''Романтичната любов е мит"

Въпреки че е щастливо омъжена за актьора и продуцент Грег Уайз от 20 години, Ема Томпсън заяви, че ''роматичната любов е мит и би могла да бъде доста опасна''. Томпсън добави, че е добре хората да приемат любовта с щипка сол.

63-годишната актриса, която е във връзка с 56-годишния Уайз, откакто се запознават на снимачната площадка на филма "Sense and Sensibility" (филмът печели "Оскар" за най-добър адаптиран сценарий) през 1995 г., заяви, че хората трябва да мислят "разумно" за любовта и как да я подхранват.

Ема и Грег се ожениха през 2003 г. и имат две деца - дъщеря Гая, на 22 години, и син Тиндиебва, бивше дете войник от Руанда, когото неофициално осиновиха, когато беше на 16 години. 

''От философска гледна точка е полезно и въздействащо да помним, че романтичната любов е мит и е доста опасна. Наистина трябва да я приемаме с щипка сол. От съществено значение е да мислим разумно за любовта и начина, по който тя може да се развива с годините. Дългосрочните връзки са изключително трудни и сложни. Ако някой си мисли, че безоблачното щастие съществува, е в голяма грешка'' - каза тя пред Radio Times.

Ема участва в новата романтична комедия "Какво общо има любовта?" с Лили Джеймс и Шазад Латиф, която разглежда уредените бракове.

Носителката на "Оскар" се раздели публично с първия си съпруг, сър Кенет Брана. Двамата се венчаха през 1989 г. и бяха златната двойка на британската актьорска сцена до момента, в който сър Кенет не започна афера с Хелена Бонъм Картър, докато я режисираше във филма "Франкенщайн" на Мери Шели. Ема и 62-годишният Кенет се развеждат през 1995 г., а той продължава да се среща с Бонъм Картър до 1999 г.

Томпсън заяви, че докато е играла в ''Love Actually'', е използвала разбитото си сърце в реалния живот. Във филма героинята ѝ е предадена от съпруга си, изигран тогава от покойния Алън Рикман.

''Сцената, в която героинята ми стои до леглото и плаче, ми е до болка позната, защото е нещо, през което всеки е преминал'' - каза тя в интервю през 2018 г.