Любовната история на Гордън и Тана Рамзи, чиято 30-годишна връзка е преминала през много предизвикателства

  • Сподели:
Любовната история на Гордън и Тана Рамзи, чиято 30-годишна връзка е преминала през много предизвикателства

Гордън Рамзи е известен със сериозното си отношение към кулинарията. В своите риалити предавания британският готвач много се ядосва и може да изглежда, че той се държи по същия начин и в ежедневието си, но според съпругата му той е много по-мил и топъл човек, отколкото изглежда на екрана.

От High View Art сме очаровани от историята на семейство Рамзи. Съпрузите ни впечатлиха: както нежната Тана, която успя да разтопи сърцето на взривоопасния готвач, така и силният Гордън, който преодолява всички житейски предизвикателства заедно с половинката си.

Гордън е чакал Тана да скъса с приятеля си.
Гордън и Тана се запознават през 1992 г. Харесал я е веднага, но за съжаление тя вече се срещала с приятеля му Тим.

Гордън не се борил за нея, а търпеливо я изчаквал отново да бъде свободна. Веднага щом тя скъсала с Тим, Гордън направил първата крачка. 

Още в самото начало връзката им Тана и Гордън преживяват първото си изпитание. Гордън искал да стане успешен готвач в най-добрите ресторанти в Лондон, затова често се налагало да работи по 16 часа на ден. По това време те не се виждали много, но Тана проявила известно разбиране и се срещали в онези редки часове, когато Гордън не бил зает с работа.

"Работех, прибирах се вкъщи, спях и се събуждах отново, когато Гордън свършеше работа. Срещахме се в малките часове. Това беше единственият начин, по който можехме да се виждаме, а ние наистина искахме да бъдем заедно."

Редките срещи си заслужавали. Двамата се оженили в Челси точно преди Коледа през 1996 г. Оттогава насам връзката им само укрепва, въпреки че малкото време заедно в началото е било само първият проблем по пътя им.

След като се оженили, те имали трудности със зачеването на бебе. Първо, Тана е диагностицирана със синдром на поликистозните яйчници, а след това Гордън имал проблеми с плодовитостта. Но те не се отказали и решили да опитат ин витро. За щастие, то проработило и през 1998 г. им се родила първата дъщеря - Меган. Двойката не спира дотук и около една година по-късно семейството се сдобива с очарователните близнаци - Джак и Холи.

През 2001 г. семейството се сдобива с още един член. Ражда се малката Матилда, която от 9-годишна възраст участва в кулинарните предавания на баща си, а от 14-годишна има свое предаване "Матилда и бандата Рамзи", в което участват всички членове на голямото ѝ любящо семейство.

Тана и Гордън губят петото си дете.

През май 2016 г. те обявили, че очакват още едно дете. Но месец по-късно Гордън съобщил, че бебето няма да се роди. По това време неговата подкрепа била много важна за Тана в този критичен за нея момент.

"Гордън беше с мен през целия този процес и нямаше как да се справя без него."

В памет на брат си най-голямата им дъщеря бяга на маратона в Лондон през 2017 г. А 4 години по-късно Тана написа пост в Instagram, за да подкрепи други родители, преживели същата участ. Загубата направила семейството по-силно и двойката била още по-грижовна един към друг. Гордън никога не изоставил Тана и през април 2019 г. отново е до нея, когато се ражда петото им дете - Оскар.

Така бавно, но сплотени, семейство Рамзи се излекували от загубата. Малкият Оскар бил заобиколен от любовта и грижите на своите родители, братя и сестри. Дори наскоро Гордън и Тана заявили, че планират да имат шесто дете.

Те са помогнали на други родители да не загубят децата си.

"Бяхме съсипани, но за щастие вече сме преминали през най-лошото. Това може да се случи на всеки" - така Гордън описва случилото се. Личната загуба ги вдъхновява да създадат фондация "Гордън и Тана Рамзи", която работи в тясно сътрудничество с болница "Грейт Ормънд Стрийт", за да събира средства за деца със заболявания, които изискват продължителен престой в болница. Тяхната организация е помогнала на безброй семейства.

Гордън участвал в триатлон за Тана.
През 90-те години на миналия век Гордън е бил толкова съсредоточен върху работата си, че не е обръщал много внимание на спорта и добрата храна. Той никога не се хранел подобаващо на работното си място и хапвал предимно fast food. Започнал да се тревожи за здравето си и за това как то може да повлияе на живота на хората, които обичал.

Решил да навакса загубеното време по радикален начин - започнал да се подготвя за триатлона Ironman. Трябвало да преплува 1,2 мили, да измине 56 мили с велосипед и да пробяга 13,1 мили. Тренировките включвали плуване на дълги разстояния, гребане, силови упражнения, 3-часови тренировки на велоергометър всяка седмица и трудна неделна тренировка по хълмовете на Съри.

За Тана Гордън успял да свали 56 килограма и започнал да се наслаждава на спорта. Така през 2013 г. той за първи път завършва триатлона Ironman и оттогава е активен участник в него. Наред с това играе футбол и участва в смесени бойни изкуства.

Двамата си имат доверие, въпреки слуховете за изневяра.
Силната им връзка помогнала на Гордън и Тана да се справят с две сериозни изпитания. Така в края на 2008 г. жена на име Сара Саймъндс твърди, че е била в 7-годишен романс с Рамзи. Гордън заявил, че това е лъжа, и се извинил на Тана за разочарованието и огорчението, което едната такава новина може да донесе. Тя приела извинението, защото му имала доверие.

Гордън проявил разбиране, щом научил, че бащата на Тана е присвоил повече от 1,5 милиона паунда, докато е работил за Рамзи и споделя, че това направило семейството им по-силно.

"Трябваше да защитаваме семейството си, а човек става териториален. Ние се грижехме един за друг. И всъщност това ни сближи - мен, Тана и децата - повече, отколкото сме били някога преди. В резултат на всичко това бракът ни е по-силен."

Двамата се подкрепят взаимно в кариерата си и остават екип.
В по-голямата си част Тана посвещава времето си на съпруга и децата си. Но през ноември 2011 г. тя обяви, че вече няма да бъде домакиня и ще отвори салон за красота All About The Girl. Гордън изцяло я подкрепил и помогнал да сбъдне мечтата си.

Тази невероятна двойка премина през много предизвикателства, но все пак успя да запази любовта, подкрепата и доверието помежду си. Може да изглежда така, сякаш толкова много препятствия биха унищожили всяка връзка, но семейство Рамзи не е от тези, които се страхуват от трудностите. Затова в едно интервю Тана разкри тайната на това как двамата с Гордън са успели да останат заедно толкова дълго време:

"Беше много тежка работа, дълги часове и жонглиране с децата, дома, семейството, задълженията. Това не се получава, ако не сте добър екип от самото начало. Ние винаги сме били екип."