Хронология на неуспешните връзки: Синди Крауфорд и Ричард Гиър

  • Сподели:
Хронология на неуспешните връзки: Синди Крауфорд и Ричард Гиър

Синди Крауфорд и актьорът Ричард Гиър изживяват важен момент - както в професионален план, така и като двойка. Когато се омъжват през 1991 г., Гиър наскоро се е утвърдил като водещ холивудски актьор и сърцеразбивач, а Крауфорд е една от бързо изгряващите звезди в света на моделите. Заедно те бяха най-ослепителната двойка. И все пак, въпреки привидно успешното си партньорство, през 1995 г. те подават молба за развод.

Съобщава се, че 17-годишната разлика във възрастта на двойката е изиграла ключова роля за раздялата им. Не всичко обаче е било отрицателно. Крауфорд призна, че бившият ѝ съпруг я е научил на много неща - включително "как да бъдеш известен".

''Ричард е супер умен човек, интересен и чувствителен, и аз научих много за света от него. Времето, прекарано с него, беше страхотна глава от живота ми", казва Синди по време на участието си в подкаста Master Class на Опра през 2013 г.

Ето един поглед назад към връзката на Синди Крауфорд и Ричард Гиър.

1988 г.: Първа среща
Според People Крауфорд и Гиър се срещат за първи път на барбекю, организирано в дома на фотографа Хърб Ритс през 1988 г. Крауфорд, която по това време е едва на 21 години, е възхитена от тълпата знаменитости - особено от Гиър, който е на 38 години.

1991 г.: Наградите "Оскар''
Пристигането им на наградите "Оскар" през 1991 г. завинаги ще остане в историята на модата. Разголената червена рокля на модела от Versace вдъхнови безброй подобни рокли - и стана толкова влиятелна, че дори си има собствена страница в Wikipedia. Вижте я тук. Отново, никой не се интересуваше от външния вид на Гиър на червения килим, но ще приемем, че нямаше да има Крауфорд на Оскарите през 1991 г. без нейната високопоставена половинка.

12 декември 1991 г.: Годеж в Лас Вегас
Крауфорд и Гиър сключват спонтанна сватба по-късно същата година в Лас Вегас, като си разменят пръстени от алуминиево фолио пред олтара. Двамата избраха да разменят обети в емблематичния параклис на Sin City - Църквата на Запада. Поради това, че сватбата им се състояла в последния момент, Гиър и Крауфорд затвърдиха съюза си не с чифт еднакви пръстени на Cartier, а с такива, изработени от алуминиево фолио. Освен това булката не беше облечена в бяло, а тъмносин костюм на Армани.

"Това не беше сватбата, за която мечтаех, а нещо случило се в последния момент. Бях в хубав костюм на Армани, но не съм си мечтала да се омъжа в тъмносин костюм. А пръстенът беше направен от алуминиево фолио. Но пък имах Хърб Ритс за шафер и фотограф.''

1995 г.: Развод
При развода на Крауфорд и Гиър през 1995 г. има много фактори. Като се има предвид тяхната слава, хапливите слухове за връзката им никога не са били далеч назад. Макар че и двете страни отричаха твърденията, таблоидите бяха безмилостни в твърденията си, че бракът им е рекламен трик, защото Гиър е хомосексуалист. През 1993 г. Крауфорд посочва пред Rolling Stone: "Удивително е за мен, като се има предвид броят на жените, с които той е свързан. Кога има време да бъде гей?"

През 2015 г. Крауфорд заяви пред списание Porter, че двамата с Гиър "не са прекарвали достатъчно време заедно" по време на брака си. Освен това между тях е имало и огромна възрастова разлика, която е била трудна за преодоляване.

"Бях само на 22, а на тази възраст - като млада жена - все още търсих коя съм и каква искам да бъда", казва Крауфорд. "Просто смятам, че 20-те години за жените са време, в което започваш да навлизаш в себе си, да усещаш собствената си сила и да се свързваш с вътрешната си енергия, а е трудно да го направиш - трудно е да се промениш - в една връзка, защото това, за което един човек може да се е подписал, изведнъж вече не е същото. Не искам само да следвам - понякога искам да водя, а друг път искам да вървим рамо до рамо."

Поглеждайки назад, Крауфорд признава, че с Гиър е трябвало да работят върху установяването на приятелство.

"Мисля, че част от проблема в нашата връзка беше, че бяхме много други неща, но не и приятели - като връстници, защото аз бях млада, а той беше Ричард Гиър", каза тя през 2016 г. "А след това, когато започнах да израствам и да се превръщам в себе си - трудно е да промениш естеството на една връзка, след като вече си в нея."