Как да развием интуицията си и да я накараме да работи в наша полза

  • Сподели:
Как да развием интуицията си и да я накараме да работи в наша полза

Всеки духовен човек по света е успял да развие своите свръх сетивни възприятия и да наблегне на онези вътрешни гласове, които му помагат да излезе от трудната ситуация. И докато по-голяма част от хората просто ги изключват на момента и не се заслушват в тях, духовно извисеният човек винаги се допитва до своята силна интуиция, особено когато е застанал на някакъв сложен кръстопът и трябва да вземе важно решение относно живота си.

Интуицията има способността да ни напътства и да ни показва верния път, по който трябва да поемем, особено когато сме загубили правилната посока. За обикновения човек не представлява никакъв интересен да надниква надълбоко в своето съзнание и душевност и да развива своята сетивна система, докато духовният учител е насочил цялото си внимание в тази посока, защото осъзнава, че това е най-прекият път до откриването на едно необятно кътче от човешкото съзнание, което може да контролира нашата съдба. 

За да започнем да развиваме своята интуиция, никога не трябва да пренебрегваме сигналите, които ни изпраща тя, а да се вслушаме в съветите ѝ и да следваме стъпките, които ни подсказва този вътрешен глас. Може би много пъти в живота ви се е случвало интуицията да ви тласне в дадена посока или да ви подскаже да не предприемате дадено действие и въпреки това силно предупреждение, вие стремглаво да се впуснете в проблемите без да се замислите за тези вселенски сигнали, след което да съжалявате искрено, защото не сте се доверили на вътрешните гласове, които са ви показали ясно развитието на ситуацията.

Човешката интуиция е нещо наистина необяснимо, но особено полезно, тогава когато човек не се страхува да я развива и да комуникира с нея. В повечето случаи съветите, които ни изпраща тази магическа вълна, са предпазни сигнали за предстояща опасност. Всъщност много народи обвързват интуицията с Божествената подкрепа, която получава човек на свръх висше ниво и която му помага да се изправи тогава, когато се чувства най-безпомощен и нещастен в своя живот. 

Сега можете да се замислите за милионите случаи, в които сте пренебрегвали своите вътрешни гласове, след което сте си казвали – ''знаех си, че така ще стане'' или пък ''усещах, че нещата могат да се развият по този начин!'' 
Невидимата помощ, която ни изпраща интуицията може да се състои в леко подбутване във вземането на важно решение касаещо бъдещето ни, но може да бъде и сериозно предупреждение за предстояща заплаха, затова човек трябва да се научи да се вслушва в своята интуиция, ако иска да избегне голяма част от съпътстващите го проблеми в своето ежедневие.

Един от начините да я развием е да се вслушаме в нея и да разберем на къде се опитва да ни насочи. След което можем подсъзнателно да комуникираме с нея и да зададем онези въпроси, които ни тревожат силно емоционално. Отговорът няма да закъснее и интуицията ще се постарае да ни изпрати сигнал за това какъв ход трябва да предприемем, както и ще ни отвори очите за нещата, които ни убягват, но трябва да забележим на всяка цена.

Казват, че колкото е по-чист духовно един човек и стои далече от омраза, лицемерие, злоба, интриги - с толкова повече енергийни частици се зарежда тялото и душата му, а интуицията е всъщност част от духовната структура и подсъзнателната нишка свързващата мозъка ни, която притежава способността да се включва от време на време в дадени процеси от нашия живот. И така духовно пречистените и силни хора притежават по-голяма възможност да заредят бързо тези свои свръх способности и да се радват на добра интуиция, която да им помага в най-тежките и кризисни моменти от живота им.

За нейното развитие ни е нужно време, в което можем да я следваме и да усетим на къде ни води - дали нейната сила е толкова голяма, че да ни подскаже предстоящата трудност или просто с времето се е разхлабила. Ако е така, просто отново трябва да се свържем на подсъзнателно ниво и да се заредим с нужната енергия, като тя отново ще даде тласък на вътрешните ни ''гласове пазачи'', които ни помагат да прескочим най-големите пропасти и да предотвратим фатални катастрофи в бъдещето си.