Как да възстановите изхабените отношения във връзката си

  • Сподели:
Как да възстановите изхабените отношения във връзката си

Намирате се в етап на преосмисляне, застой или пък може би смазваща рутина, в която всеки ден е близнак на предишните сто и това някак започва да ви кара да не се чувствате добре във връзката, в която се намирате. Почти всички връзки преминават през спадове и застои, но истината е, че малко са тези хора, които успяват да възстановят хармонията и баланса помежду си и да продължат напред, още по-силни и щастливи заедно.

Колкото по-дълго оставяме връзката си да плава без цел и посока, толкова по-вероятно е да се блъсне и разруши в някой подводен камък. Може би се питате, дали има начин да променим изхода на събитията и да възвърнем онези изпепеляващи силни чувства, които са правили връзката ви вълшебна - истината е, че това е трудно упражнение, но когато двама човека все още изпитват силни чувства помежду си не съществуват невъзможни неща.

Ще ви изброим няколко начини, които ще ви помогнат да съживите страстта и да се радвате на една силна и неразрушима любовна връзка.

Изхвърлете конфликтите
Където има искри, има и огън съответно и чувства, всъщност това твърдение се движи по много тънък лед и истината е, че когато партньорите преминат тънката граница на нормалния тон, нещата могат да ескалират и да навлязат в един, още по-сериозен етап, от който изходът е само раздяла. Затова не трябва да залагаме на огъня. За да възстановим отношенията е нужно да наблегнем на спокойния диалог, в който демонстрираме загриженост и внимание към другия, само така ще можем да преминем през невидимите ями и да започнем на чисто с една много по-здрава и стабилна връзка.

Забравете ограниченията
Знаете ли, че почни 67 % от любовните връзки се разпадат, именно поради ограниченията, които партньорите си налагат. Като например - ''Няма да излизаш с приятели'', ''Ще правиш каквото ти кажа'', ''Не ти позволявам да...''. Контролът и ограниченията са причините за възникващ стрес и конфликти между партньорите, а истината всъщност е, че колкото по-дълго време сме с един човек, толкова по-склонни сме да налагаме мнението си и да го притискаме, което всъщност разваля добрите отношения.

Забравете ограниченията и просто се насладете на момента, на човека до вас, на всичко, което имате, дори и на това, което нямате, защото животът е тук и сега, и единствено от вас двамата зависи дали ще плавете щастливо и ще скочите от тази лодка.

Приключения, страст и романтични поводи
Измислете си поводи и се насладете заедно на вечерта, на залеза, на миговете нежност и романтика, защото това са подправките за всяка здрава и отстояваща на времето връзка. Дори и да сте охладнели сексуално към партньора си, можете да възстановите равновесието, като направите първата крачка към другия и му покажете, че все още имате желания да се борите за тази връзка.

Интимността е важна за баланса на отношенията, затова се постарайте да намерите път към своя любим човек и да възстановите страстта помежду си. За целта можете да поработите със своята фантазия, която би могла да ви даде част от отговорите. Можете да изпробвате нови пози, място или пък роли, за да възвърнете желанието на другия и да се насладите на буйни и страстни мигове заедно.

Залог за любов
Каквото и да си говорим истината е, че няма ли направен залог, няма и как да очакваме нещо да се промени, затова поговорете на първо място с човека до вас и разберете какво ще инвестира той за да ви помогне в това начинание. И ако и двамата сте готови да промените рутината и да дадете нов тласък на отношенията ви, можете да го направите по милион мили и романтични начини, които да демонстрират неугасващите чувства и силната ви любов, стига и двамата да го пожелаете.