Шест подсказващи сигнала, че връзката ви има бъдеще

  • Сподели:
Шест подсказващи сигнала, че връзката ви има бъдеще

Още през първия месец от запознанството си с даден човек можем да направим равносметка на това, дали той се доближава до представите ни за идеален партньор, както и дали тази връзка ще се запази във времето.

Понякога е нужно само да се вгледаме в няколко дребни детайла, които ни подсказват продължителността на тези отношения за да разберем, дали си струват всичките усилия и време, които полагаме за човека до нас. Разберете какви са основните признаци, по които бихме могли да бъдем сигурни, че с нашия партньор сме едно неразделно цяло и отношенията ни не само, че ще се съхранят във времето, но ще станат още по-силни.

1. Финанси – пестеливост и разточителство
Това е един от основните фактори, при които повечето двойки се разминават и докато единият от партньорите е с прекалено широки пръсти, другият от своя страна е в другата крайност, защото се стреми да пести от всичко. И така може би ще си помислите, че тази двойка може чудесно да балансира семейния бюджет, като намери някакъв консенсус относно ежедневните разходи, както и че биха могли да се срещнат някъде по средата.

В действителност обаче по направена статистика една от основните причини за огромен процент от разводите след изневерите и физическото насилие се дължи на разминаването по въпроси свързани със семейния бюджет и правилното разпределяне на финансите. Двойките, при които обаче този проблем липсва и действат, като едно цяло, като заедно оперират с финансите си, като предвиждат своите бъдещи разходи и са се стиковали напълно са идеалната комбинация за щастлива и успешна връзка. Ако нямате никакви проблеми с партньора си и гледате в една и съща посока по този въпрос, означава, че сте намери най-идеалния човек, с когото можете без проблем да обсъждате всякакъв вид финансови трудности, проблеми и несгоди.

2. Чувство за хумор или липсата му
Представете си колко трудно би ви било да бъдете с човек, който не разбира вашите шеги и не успява искрено да се засмее и в най-веселите моменти от съвместния ви живот, вместо това е постоянно намръщен, черноглед и напълно отегчен. Понякога не само, че усещаме кога един човек не е за нас, но и съдбата ни дава ясни сигнали, по които трябва да бъдем убедени, че тези отношения не биха се запазили във времето. Ако обаче с вашия партньор споделяте еднакви разбирания и намирате начини заедно да се забавлявате и усмихвате, дори и на дребните забавни случки от ежедневието ви, това непременно означава, че с този човек наистина имате бъдеще.

3. Родителски контрол и възпитание
Можете да разберете дали човекът до вас е най-подходящият кандидат за съвместен живот, по начина, по който партньорът ви възприема ролята си на родител, както и възпитанието, което е готов да предаде на наследниците си. Понякога брачните двойки започват да се разминават именно там в отглеждането на децата, което в действителност е едно огромно приключение носещо стрес, напрежение, но и незаменими мили моменти за двойката.

Представете си обаче, че партньорите не са се стиковали достатъчно и единият има съвсем различни разбирания относно възпитанието и модела на обучение, който е готов да предаде на детето. А всичко това бързо поражда една мащабна буря между партньорите и в крайна сметка е по-добре до себе си човек да има партньор, но не и диригент, нито пък наблюдател, защото в противен случаи нещата не биха се получили.

4. Споделяте еднакви разбирания относно бъдещето ви
За да съхранят отношенията си във времето партньорите задължително, трябва да гледат в една обща посока, защото е абсолютна рядкост да се напаснат две пълни противоположности и да вярват, че всички техни разминавания един ден ще се превърнат в допирни точки, благодарение на множеството компромиси и ежедневния безкраен стрес.

Истината е, че още в самото начало на връзката човек разбира дали си подхожда със своя партньор и сам може да претегли всички онези неща, които ги обединяват и тези, които ги разделят. Невинаги можем да открием напълно еднакъв с нас човек, но по-важното е да намерим такъв, при когото допирните точки са повече от разминаванията, защото единствено тогава имаме някаква гаранция, че тази връзка може да оцелее на всякакъв натиск, стрес и всекидневни трудности.

5. В леглото всичко е вълшебно
Няма как да поддържаш връзка години наред и да искаш да остарееш с някого, ако няма интимност или се разминавате по някакъв начин в леглото. Защото сексът е един от основните показатели за наистина здрави и стабилни отношения, които биха оцелели във времето.

6. Домакинство и ежедневни задължения
Домакинските задължения са като нож с две остриета и ако партньорите предварително не са се разбрали и напаснали, според своите възможности и свободно време, нещата могат да прераснат в един наистина голям хаос. Колкото повече се допълват партньорите в сексуално и интелектуално отношение, но да не забравяме и в разпределянето на домакинските задължения, толкова по-голям шанс имат да съхранят връзката си през годините и да се радват на един дълъг и прекрасен съвместен живот.