Кога един мъж започва да губи интерес към партньорката си

  • Сподели:
Кога един мъж започва да губи интерес към партньорката си

Когато партньорката е прекалено настойчива и определено се стреми да ръководи изцяло връзката, като постоянно контролира мъжа до себе си. Мъжете не харесват прекалено властни жени, особено такива, които искат на всяка цена да дърпат юздите и да държат мъжа си на къс повод.

Когато един мъж започне да усеща някакво напрежение, както и притискане от своята половинка, първата му реакция е да се отдръпне от подобни отношения и да се огледа за някоя, която ще му достави нужния мир и спокойствие. Всеки мъж е различен сам по себе си, но въпреки това масово представителите на силния пол отговорят на въпроса: ''Какво би ви отдръпнало от партньорката и би ви накарало да изгубите интерес към тази жена?'' - с почти еднакъв отговор и той е, че рутината в техните отношения, невъзможността да общуват правилно, както и промяната в жената до тях, карат мъжете да се отдръпнат и да загубят интерес към половинката си.

Отдръпването и загубата на интерес при мъжете, могат да бъдат повлияни от ред събития, въпреки това основните причини са свързани с това, че мъжът не се чувства вече комфортно в тази връзка или пък усеща някаква липса, нещо което неговата партньорка не успява да му предостави.

Повечето мъже имат склонност бързо да сменят своите партньорки в търсене на разнообразие, внимание и по-различно отношение от всяка следваща жена в живота им, но обикновено причината да се чувстват несигурни и неудовлетворени се крие в две неща, като първото винаги е пряко свързано със секса или по-точно разнообразния, див, емоционален секс, който ги кара да се чувстват живи, втората причина се крие в общуването и е свързана с моментите, в които този мъж търси контакт със своята партньорка, но удря на камък или в тези моменти, които търпеливо стои отстрани и слуша, как жената до него се е превърнала в ходещ ураган, помитащ всичко наоколо.

В мъжката природа на първо място е заложено чувството за достойнство, след което е поставен и животинския нагон, а сега вече и сами можете да си отговорите на въпроса: ''Защо той губи интерес към вас?; Защо се отдръпва?; Защо отношението му към вас не е същото, както е било в началото на запознанството ви с него?'' 

В повечето случаи, когато един мъж изгуби интерес към дадена жена, това обикновено е свързано с някакъв вид изневяра или пък болка, която дамата му е причинила, тогава този мъж постепенно започва да разбира, че вече не изпитва тази нужда да бъде с нея. В други случаи промяната настъпва при двойки, които имат дългогодишен брак и които не успяват да се преоткрият на ново. Тогава мъжът започва да свиква с това, което казва и прави тази жена, дори нещо повече той е способен със затворени очи да разкрие всяка нейна следваща мисъл и действие, а тази рутина, която мъжът започва да усеща го кара постепенно да се отдръпва и да губи интерес към партньорката си.

Някои мъже просто бързо се отегчават и дори не е нужен специален повод, за да преминат от една връзка към друга и от една партньорка към следваща, тези мъже обикновено са ръководени от желанието за приключения и прилив на нови емоции, именно поради тази причина, трудно могат да задържат вниманието си върху една единствена партньорка, като експериментът би им донесъл значително по-голяма наслада от самата връзка.

Сложна е мъжката природа, но въпреки това масово мъжете отговарят, че когато се чувстват наранени, подведени и манипулирани от една жена са готови да поемат в друга посока и да изгубят интерес към нея. Обвързаните мъже пък споделят, че еднообразието и скучният начин на живот ги подтиква да се огледат в друга посока и да потърсят нова тръпка и усещания.

Мъжът губи интерес към една жена, тогава, когато усети рутината и когато сексуалният живот стане скучен, това е и една от причините поради, които голям процент от мъжете са склонни да изневерят на досегашната си партньорка, защото силно се нуждаят от нови изживявания и не ги получават във връзката, в която се намират.