Кога жените губят желание за интимност

  • Сподели:
Кога жените губят желание за интимност

При една част от двойките обикновено идва момент, в който единият от двамата партньори не е настроен на любовна вълна и тогава взаимното разбирателство и уважение започват да играят най-важната роля, защото и двамата успяват да разберат нуждите на другия, както и за тях не е проблем да се съобразят с желанието на партньора си, независимо какво ще е то. 

Женското желание за секс настъпва, когато мъжът започне да провокира тези сексуални нужди в жената въпреки, че не винаги жената е готова да откликне на нуждите на своя партньор и сега ще разгледаме кои в действителност са видимите причини, които карат дамите да се отдръпнат и да откажат секс.

Месечен цикъл
Огромен процент от дамите предпочитат в тези неприятни дни да пропуснат интимността със своя любим, тъй като те обикновено са придружени и с множество оплаквания, като неразположение, болки в главата и корема и обща отпадналост.

Служебни и семейни проблеми
Ежедневните неприятности също могат да повлияят отрицателно на женското либидо. Много често се случва дамите да бъдат твърде обременени с произтичащите в момента събития, което от своя страна ги прави неспособни да се настроят на любовна вълна, което разбира се, е съвсем разбираемо.

Липсващо сексуално желание и привличане
Обикновено в по-продължителните любовни връзки настъпва момент, в който двамата партньори започват да се възприемат като близки приятели, просто защото вече са успели да изпитат почти всички видове любовни преживявания и смятат, че разнообразието няма как да произтече от досегашните им отношения, защото познават човека до себе си твърде добре. 

Липсата на сексуално привличане обикновено се случва след петата година съвместен живот и е повлияна от различни видове фактори, като недостатъчно грижи към външния вид на партньора ни, липса на комуникация, разминаване в желанието за близост и интимност.

Тези фактори започват постепенно да отдалечават партньорите, като в голям процент от връзките единият от двамата започва да търси сексуални контакти извън тази връзка.

Липсващото сексуално желание при жените може да бъде отключено и тогава, когато една дама не получава достатъчно внимание и грижи от своя партньор, тогава обикновено има два варианта - единият е да потърси внимание от друг човек, а вторият е да се примири и загуби желанието за секс.

Често пъти отблъскването кара партньорите да залитнат от правия път и да потърсят своето сексуално щастие при други хора, а това е и най-честата причина любовните връзки по целия свят да се разпадат. Изневярата почти винаги е в резултат на липса на сексуален контакт с половинката ни или някакви психологически проблеми, които във времето са отключили едно недоверие между партньорите!