Магията на човешкия живот и чудесата, които се случват не само по Коледа

  • Сподели:
Магията на човешкия живот и чудесата, които се случват не само по Коледа

''Светът е пълен с ежедневни чудеса. И в него има достатъчно любов и надежда за всички!'' – Франсеск Миралес

Всички духовно осъзнати личности вярват, че човешкото начало настъпва с Божията благословия и именно, чрез нея се движи пътят ни към Вечността, защото Бог е онази невидима сила, която е винаги около нас. Той е началото и края, той е всичко, което ни е нужно за да бъдем щастливи.
При духовно извисеният човек не присъстват нисши чувства, като омраза, злоба и подлост, той живее над всички земни страдания, защото вярва в онази свръх висша сила, която предопределя човешкия живот. 

Повечето хора откриват тези духовни послания в празничните дни, но истината е, че когато човек почита живота и е готов по всяко време да благодари за него, той ще бъде духовно зареден през цялата година, независимо как ще се променят циклите в живота му и накъде ще го насочи съдбата му.
Всичко около нас се променя и придобива нов облик, но за хората, които не искат да се докоснат до невидимото и да отворят душата и съзнанието си за по-дълбоките висши чувства, които ни издигат над материалното и променят хода на живота ни, те ще продължават да живеят в затвора на своето невежество, защото човек е силен и щастлив, когато е осъзнал своята мисия на земята, която в повечето случаи е обвързана главно с това да раздава подкрепа и обич, дори и на тези,  които не са способни да ни отвърнат със същото.

Още от самото си раждане получаваме най-ценният дар облечен във време, което да използваме по предназначение и ако успеем да постигнем тази висша цел, ще се надградим духовно и ще се докоснем до висините, там където цялата човешка болка, завист и гняв не присъстват и биват заменени от топлина и неземна любов витаеща в цялата Вселена.

''За да не се превърнат вълните в живота ти в разрушително цунами, трябва да имаш в душата си истинска и здрава основа и да не позволяваш да я разклащат обиди, злоба, завист и гняв. Това може да се окаже смъртоносно за живота ти!'' – Владимир Чеповой

Недуховният човек трудно би могъл да открие всички онези елементи, които образуват щастието. Той трудно би могъл да се изчисти от цялата мръсотия, която е попивал и е носил в душата си, но ако пожелае винаги може да се промени, защото където има грешка съществува и прошка, достатъчно е човек да пожелае това и да прегърне хармонията. 

Вълшебствата са около нас постоянно и когато се научим да ги разпознаваме в лицето на друг човек, усмивката на малко дете или подкрепата от непознат, ние ще погледнем света по един много по-различен и съвършен начин, а към нас ще връхлети цялата мъдрост, която ще ни е нужна за да се изкачим на следващото духовно ниво. Човешкият живот е едно безкрайно пътешествие, в което човек се учи да калява душата си и да работи на равно със своето съзнание, което не спира да го отвежда в приказните мечти и образи, носещи голяма доза вълшебства. 

''Вселената винаги отговаря на вътрешните молби на всеки човек, като праща в живота му необходимите послания и нужните хора, способни да му помогнат в решаването на едни или други задачи. Важна е личната ни готовност за промяна за да започнем да действаме!'' – Владимир Чепоовой

Чудесата не спират да се случват, просто ние трябва да повярваме в тях, да изчистим съзнанието и душата си от цялата мръсотия, с която се опитва да ни залее светът и да продължим с етапите на своето развитие, като не допускаме никакви събития да помрачават щастието, което носим в сърцето си и което ни държи над повърхността, там където проблемите и всички неволи изглеждат като малки незначителни прашинки.

Често пъти чудесата са облечени в милите послания на любимия, лъчезарната усмивка на детето ни или пък погледът, излъчващ нежност и любов от близките ни. Всички тези емоции се запечатват в душата ни и в моментите на отчаяние и трудности ни помагат да съхраним себе си и да продължим напред, още по-мъдри, силни и вече калени от живота. Повечето хора очакват чудото да се случи по Коледа и не осъзнават, че самият човешки живот е едно огромно чудо, изпълнено с мисии, които земният посланик, трябва да изпълни за да достигне едни много по-високи нива на своето съзнание и да се докосне необременен и чист до вълшебството на Вечността! 

''Можеш да живееш така, сякаш чудесата не се случват или сякаш всичко в този свят е чудо!'' – Лайза Клейпас