Тези, които не вярват в магията, никога няма да я намерят

  • Сподели:
Тези, които не вярват в магията, никога няма да я намерят

"Тези, които не вярват в магията, никога няма да я намерят." - Роалд Дал

Поклонническо пътуване, разходки сред природата - гората е лековита и пълна с послания, феи и гноми. В някои части на света е добре да се обмисли, преди да се строи. Да не се нахлува в домовете на гномите и да се вземат предвид желанията на Дървото-майка, защото то ще постави блокади на пътя, ако не е в съответствие с парчето земя, което управлява.
Със сигурност сме свързани с корени през центъра на Земята. Природата знае какво прави, където и да отидем, ние сме там.

"Малко по малко човек пътува надалеч." - Толкин

Да бъда асистент на фокусник в продължение на шест месеца в Лас Вегас, потвърди за мен всяко съмнение, което можех да имам относно лекотата на ръцете, стоейки толкова близо до него, все още не можех да намеря причина да не вярвам - и се оставих да бъда пренесена отвъд възможното.
За мен беше истинска чест, че ми бе поверена частта от историята, предназначена за малцина.
Казаха ми, че сме от "едната страна на магията" или от "другата"... това е всичко, което трябваше да знам - и аз прегърнах страната на магията с всички сили.
Почувствах се избрана, доверена и облекчена. Разплаках се.

Животът е една илюзия.

Можем да създадем едно по-добро място, ако вложим чудния си ум и просто повярваме в доброто, докато насърчаваме, целуваме и прегръщаме - ще преместим планини.
Нека децата ви знаят, че те са най-мъдрите, най-смелите и прекрасни същества на земята.
Те ще ви повярват, и ще станат такива, каквито са.
Светът е чудо, той непрекъснато се променя и времето ни тук е краткотрайно. Да се смеем и да се забавляваме - означава никога да не губим детското чудо.
Казвам на моите момчета - научете различни умения, нищо няма да ви бъде излишно, сложете ги в джоба си за по-късно и няма да съжалявате.

Имаме късмет в много отношения.
В действителност, ние не притежаваме нищо - само светлината и тъмнината.
Обичам да паля градински чай, за да изчистя енергията, след това паля нещо сладко като парченца дърво пало санто или свещ.
Древна женска мъдрост.

Да познаваме тъмната си страна означава да знаем къде са вратите в съзнанието ни и кога да ги затворим, нежно и без осъждане.
Сянката съществува във всеки от нас. Можем да се научим да балансираме между доброто и злото.
Самоконтролът е сила.
Мечтайте за невъзможното - защото нищо не е недостижимо.
Нека паметта ви е пълна със светлина.
В крайна сметка един ден всички се превръщаме в истории.