Мерил Стрийп и съпругът ѝ Дон Гъмър са разделени от шест години

  • Сподели:
Мерил Стрийп и съпругът ѝ Дон Гъмър са разделени от шест години

След 45 години брак Мерил Стрийп разкрива, че е разделена със съпруга си Дон Гъмър ''от повече от шест години'', но казва, че "винаги ще се грижат" един за друг.

Двойката сключва брак през 1978 г. и има четири деца: Хенри, на 43 г., Мейми, на 40 г., Грейс, на 37 г., и Луиза Джейкъбсън, на 30 г., както и петима внуци.
В изявление, споделено пред Page Six, актрисата и скулпторът разкриват, че "са избрали да живеят отделно".
Въпреки шокиращата раздяла Мерил и Дон "винаги ще се грижат един за друг''.

Последната публична поява на съпрузите заедно беше на церемонията по връчването на наградите "Оскар" през 2018 г.

Бившата двойка се запознава за първи път чрез брата на Мерил през 1978 г. и си казва "да" по-късно същата година през септември по време на романтична церемония в градината на къщата на родителите ѝ.
Годежът се състоял шест месеца след смъртта на покойния ѝ приятел и колега актьор, Джон Казейл, който починал през март 1978 г. след диагностициране на рак на белия дроб.

Една година след смъртта му звездата от "Mamma Mia!" размишлява върху загубата и тогава казва пред People: "Смъртта е много важна за мен. Тя ме накара да се изправя срещу собствената си смъртност, а щом веднъж го направиш, гледаш на нещата по различен начин.''

След смъртта на Казейл актрисата трябва да се изнесе от апартамента, който е споделяла с него, и получава помощ от брат си и един от неговите приятели, който се оказва Гъмър.

Мерил и Дон стават близки и той ѝ позволява да наеме апартамента му в Ню Йорк, когато отсъства от града. Двамата започват да си разменят писма и скоро приятелството им се превръща в нещо по-сериозно.

По време на брака си Мерил и Гъмър - който има магистърска степен от Йейлския университет - посрещат четири деца, а също така и петима внука.

През 2002 г. звездата разказва за отношенията си с твореца и съобщава пред Vogue, че тайната на дълготрайния им брак е "добрата воля и готовността да се огънеш - и да замълчиш от време на време".

Тя обясни още: "Няма пътна карта за това как да се създаде семейство. Това винаги е въпрос на договаряне.''