Мерил Стрийп: Всичко, което ни прави щастливи, е простичко

  • Сподели:
Мерил Стрийп: Всичко, което ни прави щастливи, е простичко

Мерил Стрийп е смятана за една от най-великите актриси на всички времена. Десетки са брилянтните й роли, с които тя покорява сърцата на зрителите.

Стрийп е единствената актриса в историята на киното, номинирана за наградите "Оскар" цели 19 пъти, от които има спечелени 3 статуетки - за ролите й в "Крамър срещу Крамър" (1979), "Изборът на Софи" (1982) и "Желязната лейди" (2011).

HighViewArt.com подбра любимите си мисли на талантливата актриса, които биха вдъхновили всеки.

1. "Всичко, което ни прави щастливи, е простичко: любовта, сексът, храната. Всичко останало - властта, влиянието, силата - всички тези неща могат да вземат превес над това, което наистина си струва в живота. Но докато имаме какво да ядем и покрив над главата си, докато жизнените ни нужди са задоволени, това, което ни прави най-щастливи, е много просто."

2. "Искам да живея живота си, докато съм жива."

3. "Стремежът към съвършенство отличава добрия живот от успешния."

4. "Изнервям се, когато имам повече време да мисля за нещо. Затова съзнателно не позволявам на себе си да си почивам прекалено много между различните проекти."

5. "Тъй като Земята е кръгла, ние не можем да виждаме много далеч напред."

6. "Семейството винаги е било и остава най-голямата ценност за мен. Мисля, че това няма да се промени, докато ме има на този свят."

7. "Трябва да приемете остаряването. Животът е скъпоценен и когато сте загубили много хора, тогава осъзнавате, че всеки ден е подарък."

8. "Просто се отпуснете и се възползвайте от всичко."

9. "Моят съвет: не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя."

10. "Като по-млада нямах никакво самочувствие относно хубостта си. Най-освобождаващото нещо, което някога съм правила за себе си, беше да обърна гръб на всякакви притеснения относно външния си вид."

11. "Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате."

12. "Да слушаш – това е всичко. Да слушаш – това е цялата тайна. Преди и по време на работа, с децата си, със съпруга си, с майка си, с баща си… Това е всичко, защото така можеш да научиш всичко!"

13. "Винаги си спомням думите на Катрин Деньов: "На определена възраст жената трябва да избира – или лицето, или фигурата". Избрах лицето. А останалото… Седя върху останалата част."

14. "Да платя две хиляди евро за една чанта? По-добре да си нося козметиката в зъбите."

15. "Работа ще остане, каквото и да стане."

16. "Хубаво е да направите онова, което нямате желание да правите; трябва да се опитате да направите онова, за което не сте надарени автоматично. Много е важно да опитате."

17. "Не съм щастлива винаги. Такава съм обаче пред журналистите. Мога да бъда и изключително кисела, питайте съпруга ми."

18. "Мисля, че трябва да намериш собствения си път. Собствените си правила. Всеки има собствено разбиране за себе си и на него трябва да разчита. В крайна сметка, важното е това, което изглежда правилно за теб. Не това, което майка ви е казала. Не това, което една актриса ви казва. Не това, което някой си ни е казал, освен ако не е онова малко спокойно гласче вътре в нас."