Навиците на осем известни майки, от които да почерпим идеи за родителството

  • Сподели:
Навиците на осем известни майки, от които да почерпим идеи за родителството

Животът на известните личности винаги предизвиква любопитство, възхищение, а понякога дори и завист у нас. Въпреки това те са изправени пред същите предизвикателства като всички останали хора, когато става въпрос за отглеждане на деца. Много от тях имат различни родителски навици, които могат да контрастират с тези, които ние следваме.

Дженифър Гарнър
50-годишната актриса има три деца от бившия си съпруг Бен Афлек - две дъщери на 17 и 13 години и син на 11 години. Дженифър ги е отгледала по много традиционен начин, но със специален акцент върху храненето.

В едно интервю тя споменава, че е много строга по отношение на нездравословната храна и не я допуска в дома си.

"Не се притеснявам толкова много от нездравословната храна, защото я няма в къщата ни. По-скоро предпочитам да съм сигурна, че децата ми получават разнообразие от вкусове и от храни".

Поради тази своя загриженост актрисата създава своя ферма за здравословни храни.

Кендис Камерън
Кендис Камерън е актриса, която става известна като част от актьорския състав на "Пълна къща", когато е била още дете. По-късно тя участва в няколко риалити предавания и се снима в десетки семейни филми. Тя е горда майка на три деца, които вече са тийнейджъри. В едно интервю Кандис споменава, че въпреки многобройните си ангажименти отделя време да отглежда децата си по много традиционен начин.

"Поставяме твърди граници, но винаги има любов и благодат. Аз съм от онези майки, които трябва да се запознаят с родителите, преди децата ми да могат да отидат в дома на нов приятел. Искам да знам с кого са и къде отиват. Дори сега, когато шофират, искам да ми изпратят съобщение, щом пристигнат и когато се приберат. Работим усилено, за да поддържаме комуникацията си отворена и да разговаряме във всяка ситуация. Винаги съм готова да изслушвам. Но не винаги казвам "да".

Никол Кидман
Никол Кидман, освен че е една от най-известните актриси в света днес, е много строга майка, когато става въпрос за екранно време пред телефон и достъп до социалните мрежи за двете ѝ по-малки дъщери. В едно интервю тя разказва как държи момичетата си далеч от мобилните телефони.

"Те нямат телефони и не им позволявам все още да използват Instagram. Опитвам се да поддържам някакви граници."

Джулия Робъртс
Откакто посрещна трите си деца, Джулия и партньорът ѝ пазят живота си възможно най-личен и години наред не ги излагат на показ в социалните мрежи или на някой червен килим.

В разговор Джулия обяснява:

"Предизвикателство е да се опитваш да отгледаш деца в днешно време, защото всичко е толкова ново - натискът, ресурсите, да имаш света в ръцете си по този начин. Опитвам се да ги държа далеч от социалните медии, защото не смятам, че им е нужно в момента."

Виола Дейвис
Носителката на "Оскар" Виола Дейвис сподели, че тя и съпругът ѝ Джулиъс са решени да отгледат дъщеря, която не е разглезена.

Тя заяви, че страх номер едно при отглеждането на дъщеря ѝ е да гарантира, че тя е "отговорна за всичко, което прави". Виола избягва да я разглезва, като ѝ помага да остане здраво стъпила на земята с неща като дрехите например. Тя не позволява на дъщеря си да се увлече по славата или да стане зависима от парите им.

"Пазарувам в Target. Купувам всички нейни дрехи в Target или H&M."

Пенелопе Крус
Пенелопе Крус и съпругът ѝ Хавиер Бардем са много строги с двете си деца по отношение на социалните мрежи. В едно интервю Крус обяснява:

"Виждам защита за психичното здраве на децата си, с факта, че ги държа далеч от социалните мрежи, но изглежда съм част от малцинството. Чувствам се зле за тези, които сега са тийнейджъри. Сякаш светът си прави някакъв експеримент с тях. Няма никаква защита за тях, за техните мозъци, които все още се развиват, и как това се отразява на начина, по който виждат себе си. Разрешавам на децата ми да гледат само някои определени филми или анимации."

Пинк
Поп певицата Пинк е заявила, че не иска двете ѝ деца да бъдат определяни с етикети, затова е решила да ги възпитава с неутрален по отношение на пола подход. Тя заяви в интервю:

"В момента, в който се появят на бял свят, те ще се превърнат в едни от най-популярните деца. Ние сме семейство без етикети. Миналата седмица Уилоу ми каза, че ще се омъжи за африканка. Аз ѝ отвърнах, че намирам това за страхотно."

Гуинет Палтроу
Филмовата звезда беше силно подложена на критика от много хора, включително диетолози, които се нахвърлиха срещу безвъглехидратната диета, която тя осигурява на децата си и която сподели в своята готварска книга It's All Good.

Разкритието предизвика дебат за това дали това е полезно за децата.

"Всички у дома имат непоносимост към глутен, млечни продукти, яйца, наред с много други изненадващи храни", защити тезата си актрисата.