Най-кошмарните маски, които хората в днешно време си поставят – част 1

  • Сподели:
Най-кошмарните маски, които хората в днешно време си поставят – част 1

При всеки човек в даден момент от своя живот се налага да облече дрехите на двуличието или пък тези на страха, за да може да премине по-бързо през поредното изпитание на съдбата. Някои хора така са се пристрастили към психологическите маски, че в даден момент от живота си просто изгубват ясна представа кои са в действителност и каква е истинската им същност. Колкото по-изплашени и притиснати сме от обстоятелствата, толкова по-способни сме да облечем дрехите на клюкаря, лудия шапкар или злата кралица.

Истината е, че все по-често хората прибягват до лъжливите маски с цел да съхранят себе си, но вместо това, така се оплитат в илюзорния свят, който са си създали, че забравят от къде са тръгнали, кои са и какво е онова нещо, което би ги направило истински щастливи. Изгубваме себе си докато се опитваме да бъдем хора, които не сме. Изгубваме себе си всеки пък, когато скрием истината от любимите хора, изгубваме себе си когато драпаме на всяка цена към успеха, дори сме готови да поставяме маски, да газим другите и да се превъплъщаваме в най-страшните зверове, които би могъл да създаде светът.

Разберете кои са най-често разпространените маски, които си поставяме в днешно време и как постепенно успяваме да изгубим себе си, докато се катерим по хората, които ни обичат.

1. Човекът – зомби
Този човек разполага с тяло, но няма душа. Много познато, нали – всеки се е сблъсквал с подобни индивиди, които хем са тук, хем това, което се случва около тях не успява по никакъв начин да ги впечатли, тъй като са успели да претапят всички човешки емоции и са се превърнали в бездуховни същества. Все по-често се случва да попаднем на подобен човек, който дори и да вижда, че някой до него се мъчи или страда, няма в никакъв случай да се притече на помощ, нито пък ще се трогне.

Човекът-зомби е настроен да не се впечатлява от чуждите емоции, дори той самият не е склонен да изпитва такива, а тази ужасяваща маска обикновено хората си я поставят за да се изолират от външния свят, като същевременно се опитват да гонят целите си, като използват всички непозволени средства за това.

2. Клюкарят
Този човек присъства във всеки офис и може да се забележи почти навсякъде – в работата, пред блока, в магазина, почти навсякъде. Тази маска е най-разпространената в днешно време и обикновено хората, които си я поставят са самотници, нуждаещи се от някаква емоционална храна, за да съществуват.

3. Лукавият интригант или Лудият шапкар
Няма как животът да не ви е срещал и с лукавия интригант, дебнещ зад всяка стена и целящ напълно да обърка живота ви и да ви срине психически. Обикновено хората, които си поставят тази маска, имат за цел да се изкачат на ваш гръб до върха. Те не се впечатляват от болката, която ви нанасят със своите действия, просто защото това е част от коварния им план да постигнат нещо в този живот, но за сметка на вашето страдание.

Интриганта дебне зад всеки ъгъл търсещ поредната си жертва, на която да съсипе живота. Той може да бъде ваш колега, роднина, близък, съсед или приятел. Обикновено лукавият интригант пуска отровата си и заплита своите лицемерни паяжини за да се изкачи по-нависоко в кариерата и да постигне целите си. Този човек е хитър, манипулативен и готов да създаде поредната лъжлива история напоена с интриги, имаща за цел да си достави някакво удовлетворение и да се нахрани с чуждото нещастие.

4. Ленивата костенурка
Тази маска е на човек, който не иска да вложи усилия за своите мечти и вместо това, предпочита да лежи на чужд гръб. Той се движи с прекалено бавно темпо и е способен да вбеси всички хора около себе си. Ленивата костенурка не се притеснява да си даде почивка, дори и в най-натоварения работен ден, в който всички са запретнали ръкави и се намират под голям стрес. Ленивата костенурка ще седне встрани и ще изчака някой друг да свърши и работата ѝ.

5. Емоционалният насилник
Този човек е страхлив комплексар, който не знае как да получи удовлетворение от своя живот и това е причината да използва насилствени похвати към по-слабите от него. Той е безчувствен и готов да получи желаното, като създаде поредния филм на ужасите, в който да вкара жертвите си. Този човек умело си играе с вашите емоции, като краде всичките ви положителни мисли и ви предава своите негативни усещания. Емоционалният насилник е умен, подмолен и знае как да се намести във вашата психика и още по-добре знае как да я пренастрои на честотата, в която ще изпитвате силен страх и ще бъдете под негов пълен психологически контрол.