Най-кошмарните маски, които хората в днешно време си поставят – част 2

  • Сподели:
Най-кошмарните маски, които хората в днешно време си поставят – част 2

При всеки човек в даден момент от живота си се налага да облече дрехите на двуличието или пък тези на страха, за да може да премине по-бързо през поредното изпитание на съдбата. Някои хора така са се пристрастили към психологическите маски, че в даден момент от живота си изгубват ясна представа кои са в действителност и каква е истинската им същност.

Колкото по-изплашени и притиснати сме от обстоятелствата, толкова по-способни сме да облечем дрехите на клюкаря, лудия шапкар или злата кралица. Истината е, че все по-често хората прибягват до лъжливите маски с цел да съхранят себе си, но вместо това така се оплитат в илюзорния свят, който са си създали, че забравят от къде са тръгнали, кои са и какво всъщност е онова нещо, което би ги направило истински щастливи.

Изгубваме себе си докато се опитваме да бъдем хора, които не сме. Изгубваме себе си всеки пък, когато скрием истината от любимите хора. Изгубваме себе си, когато драпаме на всяка цена към успеха, дори сме готови да поставяме маски, да газим другите и да се превъплъщаваме в най-страшните зверове, които би могъл да създаде светът.

Разберете кои са най-често разпространените маски, които си поставяме в днешно време и как постепенно успяваме да изгубим себе си, докато се катерим по хората, които ни обичат.

6. Нещастната и зла кралица
Тя е много богата и има всичко, въпреки това вечно е недоволна от живота си. Тя не може да бъде щастлива, защото не знае как това би могло да се случи. Поставя си тази маска с цел хората до нея да я следват плътно и да робуват на всичките ѝ прищевки. Всъщност тази жена можем да я разпознаем на много места. Мрънкащата кралица е жена, която се е съсредоточила единствено върху материалното и това е причината да не успява да открива удовлетворение в нормалите човешки отношения и емоции. Тя до такава степен се е откъснала от външния свят, че е особено трудно да разбере живота на хората, които с честен труд и пот на челото се опитват да си изкарат ежедневната прехрана, а за кралицата това е даденост, която не иска да осъзнае, тъй като е прекалено вглъбена в собствената си особа.

Дори когато съдбата я дарява с любими хора, на които може безрезервно да разчита, тя продължава да търси невидими светове и да не се чувства комфортно на мястото си. Нещастната кралица може да пусне злобата си върху всеки човек, който се изправи на пътя ѝ, дори понякога го прави, защото самата тя не успява да открие някакво удовлетворение и смисъл в съществуването си. Тази жена обикновено поставя маската на залата кралица, за да се предпази в живота, защото е наясно, че ако реши да разголи душата си това ще е първото място, на което ще я обстрелят.

7. Дебнещият облаги
Той е съсредоточен в това да натрупа богатство и е готов на абсолютно всякакъв тип зли и нечестни игри за да го постигне. Той може да се направи на маймуна или клоун, да забавлява или пък лъже другите хора, за да постигне целите си. Той е един хамелеон постоянно променящ своето мнение и чувства за да се нагласи според ситуацията.

8. Непорастващото дете
Този човек и на 50 години си остава непорастващо дете, търсещо внимание и одобрение от другите. Но това не е най-лошото, защото този човек през целия си живот е живял като в обезопасен аквариум, в който неговите родители са се стремели да го предпазят от всичко и не са му давали възможността да се сблъска с реалния свят и да хване живота си в ръце. И така, дори и на 50, той все още не се е развил професионално и е останал да живее под покрива на родителите си, като непораснало дете, което все още изпитва силна нужда от дундуркане и постоянни напътствия.

9. Конската муха
Този човек е навсякъде – знае всичко и се опитва да черпи информация постоянно. Той се залепва за вас и стриктно проследява ходовете ви, след което се възползва от доверието ви и директно се сдобива с желаната информация, но на ваш гръб и за ваша сметка. Конската муха е нахална, безочлива и бълваща интриги, дори когато се опитвате да я изгоните, тя се завръща към вас, още по-настървена и дразнеща.

10. Песимистът
И този екземпляр е често срещан в днешно време. Това е човекът, който постоянно недоволства и не спира да се оплаква от живота си. Той е най-ощетен от съдбата и вие трябва да компенсирате по някакъв начин този факт. Той е нещастен, тъжен, недоволен и отново вие сте тези, които трябва да се задействат за да променят негативната му нагласа, въпреки че песимистите не могат да оценят вашата помощ, защото тяхната настройка е да виждат само и единствено лошата страна на живота и това няма как да бъде променено колкото и старания да вложите в тази посока. 

Виж още