Няколко факта за мъжете, които наистина ще ви изненадат – първа част

  • Сподели:
Няколко факта за мъжете, които наистина ще ви изненадат – първа част

Можем да намерим хиляди неща, по които мъжете се различават от жените, като например начинът, по който реагират на болестите и как един мъж е по-склонен да се отпусне и да си помисли, че умира когато е вдигнал висока температура, докато жените не са чак толкова чувствителни на подобни теми. Представителите на силния пол притежават много допирни точки с жените, но има разбира се, още толкова неща, по които се различават от тях.

Разберете някои интересни факти за мъжете, които ще ви изненадат.

Мъжете са по-малко податливи към депресивни мисли и състояния, отколкото жените – а това се дължи на начина, по който представителите на мъжкия пол се справят емоционално с трудностите и проблемите. И докато при мъжете на преден план може да излезе силен гняв, нервност и раздразнителност, която да ги накара за секунди да избухнат и да изхвърлят тревожността, при дамите се случва нещо много по-различно.

Всъщност при жените това състояние на страх и безпокойство се задълбочава, защото те не успяват да се поддадат на импулсивността и да изхвърлят от съзнанието си онова, което ги притеснява, вместо това те започват неволно да задържат в себе си тези негативни емоции, което е и основната причина да усложняват своето състояние и да задълбочават депресията. Мъжете много по-бързо излизат от подобни състояния, както и не са толкова податливи да се затварят в себе си и дълго време обмислят различни варианти за справяне с проблема, те по-скоро вярват на своите инстинкти и действат първично за да могат по-бързо да излязат от трудния момент и да продължат напред.

Мъжете са много по-наблюдателни от жените

Освен по други жени, мъжете обичат да се заглеждат и да наблюдават различни видове предмети и хора, като успяват да попият и запомнят дребни детайли, които на жените не им правят никакво впечатление. Докато жените разчитат на своята силна интуиция и шесто чувство, когато наблюдават дадена ситуация, мъжете от своя страна се опитват да вкарат някаква логическа мисъл, която им позволява да наблюдават нещата цялостно и от всички страни, докато при жените детайлите често липсват.

Необмислените постъпки от страна жените са в пъти повече, отколкото при мъжете, тъй като мъжът мисли предимно с лявата страна на мозъка си, където всъщност се намира и логическата мисъл, докато жените по-скоро се съсредоточават върху маловажни щрихи от цялостната картина. Мъжете се отличават със своята импулсивност и конкретност, докато жените са спонтанни и силно емоционални.

При мъжете косопадът е по-често разпространен, както и представителите на силния пол умират по-често от проблеми със сърцето, като например инфаркт. При по-напреднала възраст при мъжете тестостеронът започва да се превръща в дихидротестостерон, който е полов стероид, оказващ специално влияние върху мъжкото тяло и това е основната причина при напредване на възрастта, при мъжете да се наблюдава изтъняване и окапване на косата.

Мъжете изпитват много по-тежко симптомите на инфаркт

Ако при жените това може да се определи със средно силна болка в гърдите, замаяност и задух, то болката при мъжете е в пъти по-страшна и се усеща сякаш тежкотоварен камион пресова гръдния им кош. Мъжете са по-податливи към сърдечно съдови заболявания, отколкото жените, това е и една от причините продължителността на живот при тях да е с около пет години по-кратка от тази на жените.

Мъжете лъжат много по често, отколкото дамите

Всъщност представителите на силния пол лъжат много по-често от жените. Научно доказано е, че при тях лъжите са два пъти повече, отколкото при жените, както и при почти 89 % от изречените неистини мъжете не изпитват никакви угризения за тях. За мъжете не е нищо особено да променят и спестят детайли, които по някакъв начин не желаят да споделят със своите събеседници, за тях това е нещо напълно нормално, за което не трябва да се извиняват на никого.

Мъжете са по-силно привлечени към риска и опасностите, отколкото жените 

Затова и мъжете са възприемани за силния пол, именно защото не се страхуват да се впуснат в различни опасности и рискови ситуации, с които да покачат своя адреналин. Хазартната зависимост е по-разпространена при мъжете и докато жените почти винаги залагат с цел забавление, мъжете го правят с по-различни подбуди, а именно бърза печалба.

Още един факт е, че жените не влагат толкова емоции в залаганията, докато мъжете приемат загубата много по-тежко и лично. По природа представителите на мъжкия пол се стремят да поемат много повече рискове отколкото жените, докато дамите са склонни да действат по-плахо и предпазливо, когато става въпрос за някакъв вид хазартна игра или пък по-екстремна ситуация.