Поглед към историята на Хийт Леджър, Мишел Уилямс и дъщеричката им Матилда

  • Сподели:
Поглед към историята на Хийт Леджър, Мишел Уилямс и дъщеричката им Матилда

Дъщерята на Мишел Уилямс и Хийт Леджърс Матилда се ражда през октомври 2005 г.
Мишел Уилямс не може да се гордее повече с дъщеря си Матилда Роуз Леджър, която посрещна с покойния Хийт Леджър.

Бившата двойка стават родители за първи път, когато Матилда, която сега е на 17 години, се ражда на 28 октомври 2005 г. и Хийт веднага е пленен от нея. "Матилда е очарователна, красиво наблюдателна и мъдра", казва той пред InTouch през декември 2005 г. "Мишел и аз я обичаме толкова много. Това, че станах баща, надмина всичките ми очаквания. Това е най-забележителното преживяване, което някога съм имал - фантастично е."

Хийт може и да е баща за първи път, но се вживява в ролята си без усилие. През април 2017 г. дългогодишният му приятел Мат Амато заяви, че той е "просто естествен баща". "Запознах се с Матилда три дни след раждането ѝ и те бяха като красива картина заедно", каза той.

Мишел и Хийт се разделят приятелски през септември 2007 г., а няколко месеца по-късно звездата от "Черният рицар" умира на 22 януари 2008 г. В резултат на проведеното разследване официално е съобщено, че причина за смъртта е ''остро отравяне, предизвикано от комбинирания ефект на шест различни лекарства''. Матилда била само на две години. Оттогава актрисата посрещна още две деца със съпруга си Томас Кейл - син Харт, роден през 2020 г., и още едно дете, което се роди в края на 2022 г.

Макар че Мишел по принцип вярва в това, че "не трябва да се бориш с обстоятелствата" и "трябва да приемаш това, което си", тя не се чувства така, когато Матилда трябва да расте без баща си. Въпреки трудностите, Мишел се е посветила на това да даде на дъщеря си живот, изпълнен с любов и подкрепа. 
Двамата актьори се запознават и влюбват на снимачната площадка на филма "Планината Броукбек" от 2005 г., така че е съвсем логично техният колега и добър приятел Джейк Джиленхол да бъде кръстник на Матилда. Нейна кръстница е близката приятелка на Мишел и колежка от "Dawson's Creek" Бъзи Филипс.

След десетгодишнината от смъртта на Хийт, Филипс разказа за специалните си отношения с Мишел и Матилда. "Аз съм свръхзащитена по отношение на Мишел и дъщеря ѝ", каза тя пред The Cut през 2018 г., като добави, че Мишел е "моята най-добра приятелка. И като мое семейство."

Според Мишел Матилда споделя с баща си един основен интерес - страстта към киното.

"Тя започва да разбира все повече и повече", казва Мишел пред The New Yorker през 2013 г. за познанията на Матилда за кариерата на майка ѝ. "Тя знае много за Глинда - добрата вещица, много за това коя е, какво е било. Тя се приближава до хората в парка и казва: "Майка ми е Глинда, добрата вещица в "Оз". Има две лоши и само една добра, и това е майка ми". "

Мишел работи усилено, за да даде на Матилда относително нормално детство.
Въпреки известните си родители и смъртта на баща ѝ, Мишел е решена да даде на Матилда възможно най-стабилно детство. През юли 2018 г. тя разказа пред Vanity Fair как жонглира с актьорската си кариера и майчинството.

"Не е нарушавала рутината си и не е пропускала занятия", обясни тя за Матилда, като добави, че оставя и лятото си свободно, за да може да прекарва повече време с децата си. А когато снимките на филма влизат в противоречие с графика на Матилда, Мишел е готова да се откаже от даден проект. Когато през 2009 г. Мишел, Райън Гослинг и режисьорът Дерек Сианфранс имаха възможност да заснемат филма "Синя валентинка", Мишел беше съкрушена, че трябва да се откаже, защото не може да бъде далеч от дъщеря си, както казва пред The Guardian. Решени да се справят, те преместват снимките на час път от дома ѝ.

Две години преди смъртта си Хийт подписва завещание, в което оставя всичките си пари и имущество на родителите и сестрите си. След смъртта му те веднага уточняват, че основното им внимание е насочено към Матилда.

"Матилда е абсолютен приоритет, а Мишел е неразделна част от нашето семейство", казва бащата на Хийт, Ким, пред PEOPLE през март 2008 г. ''Хийт би искал да се грижим за тях и ние ще направим точно това." Няколко месеца по-късно семейството решава, че Матилда ще бъде единственият бенефициент. "Нашето семейство подари всичко на Матилда", казва Ким пред PEOPLE. "Такъв беше планът от момента, в който момчето ми почина. Никога не е имало съмнение относно факта, че имуществото на Хийт ще отиде при Матилда. Ние сме много близки с Мишел и Матилда."

Актьорът от "Наследство" Джереми Стронг има много специални отношения с дъщерята на Хийт и Мишел. Стронг се запознава със звездата от "Фабелманс" на театралния фестивал в Уилямстаун в началото на 2000 г. и двамата бързо се сприятеляват. Когато Хийт умира, Стронг е един от хората, които се появяват в голяма подкрепа на скърбящите майка и дъщеря.

"Джереми беше достатъчно сериозен, за да понесе тежестта на разбитото детско сърце, и достатъчно чувствителен, за да разбере как да подходи към него чрез игри и забавления. Матилда нямаше възможност да израсне с баща си, но израсна със своя Джереми'', споделя Мишел.

Докато говореше с The Guardian, Мишел засегна въпроса за въздействието на движението #MeToo и как то е помогнало да се създаде свят за младите жени, "който е по-безопасен и по-склонен в тяхната посока, отколкото беше за мен".
Тя го е забелязала особено в увереността на по-младите си колежки във "Фабелманс". "Аз не притежавах никаква грация или спокойствие, както и никоя от моите съвременнички. Бях израснала през 80-те години на миналия век. Самочувствието не се влагаше в младите жени", обяснява Мишел, преди да отбележи как чувството попада у дома. "Виждам го в собствената си дъщеря и не мога да откъсна очи от нея. Това е великолепно чудо, на което никога не съм мислила, че ще бъда свидетел през живота си."

През април 2017 г. сестрата на Хийт - Кейт Леджър, разкрива по какво Матилда си прилича с актьора.
"Когато Матилда вземе молива си, ми напомня за Хийт, когато върви, ми напомня за Хийт, когато се качва на скейтборда си, ми напомня за Хийт", каза тя пред PEOPLE. Кейт е решена да запази спомена за брат си жив и го прави, като споделя подробности за него с племенницата си. "Разказвам ѝ за баща ѝ всеки път, когато се видим.''