Предимствата да се разбираме с новата приятелка на бившия си

  • Сподели:
Предимствата да се разбираме с новата приятелка на бившия си

Раздялата никога не е лесна и преодоляването на последиците от нея може да бъде предизвикателство. Създаването на положителни отношения с новата приятелка на бившия ви обаче може да крие неочаквани ползи. Нека заедно разгледаме защо е по-добре да бъдете приятели с новата партньорка на бившия си и как това може да доведе до личностно израстване и по-хармонична среда за всички страни.

"Ние сме част от живота на другия, обичаме да се събираме, уважавам я, възхищавам се на връзката им и се радвам, че са щастливи.", написа в Instagram Гуинет Полтроу, която публикува снимка с Дакота Джонсън, новата приятелка на бившия ѝ съпруг Крис Мартин, на която двете дами се държат за ръце. 

Нуждата да се освободиш от бремето

Преминаването през раздяла може да бъде емоционално предизвикателство. Като се сприятелявате с новата приятелка на бившия си съпруг, създавате система за подкрепа, която може да предложи съпричастност и насоки в трудните моменти. Пример за това са Деми Мур и Ема Хеминг Уилис. Споделянето на чувствата и преживяванията ви с някой, който ви разбира, може да бъде ценен източник на утеха и комфорт. Поддържайки приятелство, можете да споделяте преживявания и прозрения за бившия си, което може да помогне и на двамата да го/я разберете по-добре. Това разбиране може да бъде полезно за продължаване на напред и намиране на решение.

Излизане от нездравословния модел на съперничество

Поддържането на приятелски отношения с новата партньорка на бившия ви демонстрира зрялост и желание да продължите напред по положителен начин. Като изграждате положителни отношения, вие създавате среда, която насърчава разбирането, уважението и подкрепата един към друг. 

Трудно предизвикателство, но полезен път напред

Приятелството с настоящата партньорка на бившия ви позволява да споделяте опит и прозрения за бившия ви. Това споделено разбиране може да осигури затваряне на отношенията и да помогне и на двама ви да придобиете по-дълбоко разбиране за предишната ви връзка. То създава възможност да се излекувате и да продължите напред с по-ясна перспектива.

Поддържане на общи интереси
В много случаи вие и новата приятелка на бившия ви може да имате общи интереси, хобита или социални кръгове. Като поддържате приятелски отношения, можете да продължите да се наслаждавате на тези общи дейности, без да изпитвате неловкост или напрежение. Това ви позволява да се съсредоточите върху положителните аспекти на връзката ви и да развиете нови приятелства в рамките на общия ви кръг.  

Важно е обаче да се отбележи, че не всички ситуации могат да бъдат подходящи за приятелство и е от решаващо значение да дадете приоритет на собственото си емоционално благополучие. Ако приятелството с новата партньорка на бившия ви ви причинява дискомфорт, ревност или оказва отрицателно въздействие върху процеса на изцеление, може би е най-добре да поддържате здравословни граници и да се съсредоточите върху собственото си личностно израстване. 

В крайна сметка дали да се сприятелите с новата партньорка на бившия ви е лично решение.