Как приключват повечето любовни връзки и какво следва след това

  • Сподели:
Как приключват повечето любовни връзки и какво следва след това

Докато в началото двойките се радват на едни огнени емоции, които ги карат да се впуснат в любовното начинание, съвсем не така стоят нещата тогава, когато настъпи края и отношенията се изострят или просто охладнеят. Със сигурност един от най-болезнените етапи е свързан именно с раздялата, която отключва купища нерешени проблеми и много общи спомени, които не могат да бъдат зачеркнати, просто ей така, с лека ръка.

Колкото по-свързани се чувстваме с един човек и колкото повече време сме отделили тези отношения да се развиват и еволюират, толкова по-смазани сме, когато трябва да поставим край на връзката и да продължим в различни посоки. По направено проучване по-голям е процентът на тези връзки, които приключват бурно с безброй много конфликти и нерешени въпроси между партньорите. На второ място са тези двойки, които успяват да запазят добрия тон и да останат приятели във времето.

В третия случай двойките преживяват някакъв голям емоционален катарзис, след което всеки поема в различни посоки и никога повече нямат контакт с човека, с когото са делили общи мечти и спомени. 
Обикновено причините за раздяла са най-различни, като финансови различия, пристрастявания към хазарт и медикаменти, болезнена ревност, агресия, психологическо и физическо насилие, изневери, ежедневни разногласия, липса на компромиси и нормален диалог. Но независимо какво е провокирало в партньорите да поемат тази важна стъпка и да поставят край на едни дългогодишни отношения, след това предстои най-сложния етап за тях, в който трябва да осмислят случващото се и да намерят бърз начин, чрез който да излязат от емоционалната дупка, в която почти 72 % от партньорите изпадат тогава, когато разберат, че продължават напред сами, заедно с всички лоши отпечатъци, които е оставила тази връзка върху тях.

Обикновено най-безболезненият начин да преминем през тази житейска криза и да потърсим своето щастие в бъдещето, е свързан с възможността ни да мислим малко по-позитивно и да осъзнаем, че щом този момент е настъпил, означава, че животът се кани да ни предложи нещо много по-добро и красиво.
В днешно време все по-често връзките и браковете се разпадат, а причината е свързана с охладяването, което от своя страна довежда до липса на каквото и да е било общуване между партньорите и така те продължават да живеят заедно, но същевременно не успяват да намерят допирни точки с другия! 

Психолозите смятат, че върху всяка връзка трябва да се работи ежедневно, а нещата, в които задължително трябва да инвестират партньорите, са свързани с време за общи занимания, подкрепа, изслушване и компромиси. Колкото повече стрес и недоизказани думи присъстват в една връзка, толкова по-вероятно е в близките три години тя да се разпадне. Сами разбирате колко сложно би било да живеете с човек, с когото не успявате да общувате нормално, а привързаността, любовта и милия тон са изместени от безброй много скандали и постоянни конфликти.

Обикновено това е и една от причините браковете по целия свят да се разпадат, като на първа позиция са тези, в които присъстват недоизказаните думи и много насъбрана душевна болка, като следствие на раздялата партньорите не успяват да запазят добрият тон и в повечето случаи започват да таят силна омраза към другия. Най-неуспешните връзки носят след себе си много душевни и емоционални страдания, а това, което следва при повечето двойки е едно осмисляне, на това, което се е случило до този момент и на нещата, които са обърнали здравата и неразрушима каруца (връзка)!