Как стресът и липсата на общуване развалят и най-успешните любовни връзки – част 1

  • Сподели:
Как стресът и липсата на общуване развалят и най-успешните любовни връзки – част 1

Все по-трудно става партньорите да намерят баланса, оплетени в ежедневни грижи и проблеми. Огромен процент от тях просто се предават пред емоциите си, с което запалват неугасими пожари. За всеки проблем има решение, но когато отсъства диалогът в една връзка, нещата трудно биха успели да се получат. Все по-често се отдаваме на напрежението и затрупваме своя близък човек с кълбо от негативни чувства, защото не успяваме правилно да ги преработим и изхвърлим от себе си.

Когато човек е гневен, е по-склонен да сподели неща, които не мисли и по този начин да нарани половинката си.
Може би сте забелязали как още в самото начало на зараждащия се конфликт започвате да трупате в съзнанието си гневни мисли, спомени и събития, които просто да изстреляте с цел да нараните човека срещу вас, но в крайна сметка, дори когато го направите, не успявате да намерите удовлетворение, а скандалът започва да се заплита все по-надълбоко, особено при тези двойки, които не са способни на компромиси и са изключително стресирани и уморени от ежедневието си.

Колкото по-бързо осъзнаем, че не можем винаги да бъдем с рогата напред, особено когато държим на човека до себе си, толкова по-скоро ще усетим хармония в своите отношения, а общуването между нас ще се подобри значително. Никой не казва, че не трябва да говорите тогава, когато трябва да споделите важна информация със своя любим, просто се постарайте да запазите добрия тон и да общувате по този начин, по който самите вие бихте желали да разговарят с вас, а именно с нужното търпение, подкрепа и спокойствие. Колкото по-бурно поднасяме емоциите си на преден план, толкова повече напрежение внасяме в обстановката, което сами разбирате, че не е нужно и всъщност точно това напрежение впоследствие поражда много въпросителни, допълнителен стрес и ненужни кавги с половинката.

Двойките, които се радват на хармонични отношения, успяват по-лесно да преминат през най-трудните етапи в своята връзка, както и да продължат много по-силни и сплотени напред към общото бъдеще! Важно е да намерим златната среда, тази в която можем да обменяме идеи и да разговаряме нормално с човека до себе си, без никакъв допълнителен стрес и изхвърлени емоции в пространството. Когато човек се научи да преработва правилно ситуацията без да влага излишни емоции и нерви в нея, той ще може да контролира своя живот и да се радва на една щастлива и здрава връзка!

Масово двойките разчитат на рутината и смятат, че един бърз скандал изчиства на момента конфликтите и проблемите между тях, но всъщност това не е съвсем вярно, тъй като след емоционалната буря, която сме пуснали да премине през нас почти винаги остават едни разрушителни трусове, които в най-неподходящия момент ще разлюлеят до основи стабилността в отношенията ни.

Важно е да бъдем по-спокойни, особено когато общуваме с човек, на който държим и обичаме, защото в изблик на ярост и гняв винаги се изричат думи, които не само, че не мислим, но и с тях нараняваме своята половинка, а впоследствие тези думи успяват да се пропият в съзнанието на любимия и се загнездват надълбоко в душата му. Колкото по-нетърпеливи, агресивни и нетактични сме към своя партньор, толкова по-трудно ще ни е да намерим баланс и да се радваме на една красива, хармонична и здрава връзка. 

Очаквайте продължение…