Целта на живота е да имате повече дълбоки, уязвими и истински връзки, отколкото плитки, фалшиви и материалистични

  • Сподели:
Целта на живота е да имате повече дълбоки, уязвими и истински връзки, отколкото плитки, фалшиви и материалистични

Не живеете само веднъж - живеете множество животи в рамките на един.
Ето защо Пикасо е казал, че "всеки акт на съзидание е преди всичко акт на разрушение".

Има общо разбиране, че са необходими от 7 до 10 години, за да се овладее нещо в живота. Така че, ако доживеете до 88 години, след 11-годишна възраст имате 11 възможности да станете велик в нещо. Повечето хора никога не се оставят да умрат. Може би от страх или от липса на амбиция те се вкопчват в този единствен живот, който не им служи, без да намерят смелост да изследват нещо друго. 
Не е необходимо да бързаме, защото животът е дълъг - той е кратък само когато го живеем без целенасочени действия. Второ, никога не сте в задънена улица - вие сте точно там, където трябва да бъдете. Защо? Защото всяко събитие или етап в живота се опитва да ви научи на нещо, което означава, че винаги има шанс за обновяване, преоткриване и лична трансформация, които могат да се появят от него.

Живеете много животи - изживейте ги пълноценно и ги изживейте добре.

Намирайте време за хората, които обичате, и се обграждайте с оптимистично настроени хора, които ви извисяват - именно тези, с които споделяте дните си, правят живота стойностен.

Всяка сутрин се замислям за какво съм благодарна и почти всяка сутрин си припомням, че това, че все още имам близките си хора, които истински обичам - в живота си, е една от най-прекрасните благословии. 
Направете така, че "отделянето на време" за хората, които обичате, да бъде приоритет в живота ви. А най-добрият начин да го направите е да бъдете добри и да ги накарате да се чувстват оценени. Използвайте думите си, за да ги накарате да се чувстват обичани и значими.

Разбира се, с времето кръгът на истинските ви приятели ще се смалява, но това не е нещо лошо. Това означава, че растете и се развивате. Означава, че избирате кой да бъде в кръга ви и кой не. Означава, че ставате по-съзнателни по отношение на вида енергия, която искате да обграждате.

Целта на живота е да имате повече дълбоки, уязвими и истински връзки, отколкото плитки, фалшиви и материалистични. Тя е да стоите настрана от негативните нагласи и да възприемате оптимистични перспективи, както и да имате кръг за подкрепа, който привлича ветровете в платната ви и ви извисява - приятелства, които ще издържат проверката на времето.