Връзки: Няколко метода за сближаване при партньорите

  • Сподели:
Връзки: Няколко метода за сближаване при партньорите

Влюбването е емоционален период, който се наблюдава в началото на връзката и е свързан с огромен прилив на чувства и усещания при двойките, но когато този етап започне да отшумява и на преден план излязат обичайните ежедневни грижи, при повечето двойки започва да се забелязва промяна в отношенията, тъй като започват да ангажират цялото си внимание с работата, децата и всички ежедневни грижи, които затрупват мислите им.

До такава степен биват концентрирани върху своето развитие и благополучието на семейство, че забравят да потърсят отново контакт със своя любим човек и така постепенно започват да се отдалечават. И дори когато живеят под един покрив и делят едно легло, те не успяват да се насладят на тази близост, а единственото им общуване е пряко свързано с децата, ежедневните премеждия, през които се е наложило да преминат и разбира се, материалните грижи, които присъстват при повечето семейства.

За да можем да възвърнем онова парещо чувство и огъня на любовта, несъмнено е нужно да положим усилия в тази посока и да възродим най-хубавата част от своята любовна връзка, а именно общуването, страстта, романтиката и интимността, които сме загубили, някъде там през годините.

Ще ви разкрием няколко основни стъпки, които биха ви помогнали да съживите своите отношения с половинката.

Пряк контакт и общуване
Ако до сега общуването е протичало трудно или е било фокусирано единствено върху основните задължения и проблеми, то нещата трябва да се променят, а за това ще е нужно да се отпуснете и да насочите вниманието си върху това да покажете на своя партньор, че той е важен за вас. За да го направите може да започнете разговора с въпроси, свързани единствено с вас двамата, дори може да включите общи планове за уикенда или занимание, което би ви изкарало от ежедневната рутина.

Контактът при общуването е особено важен за партньорите, когато връзката им е навлязла в етап на застой, тогава повечето хора общуват все по-трудно или опират до заучени фрази, с цел да не обидят човека до себе си, вместо да разгърнат фантазията си и да работят върху подобряване на връзката си. За да го постигнат общуването, трябва да е свързано с идеи, планове и дори общи мечти, които са свързани с бъдещето и които носят положителни емоции и при двамата партньори.

Промяна и бягство от рутината
За да може да излезете от досегашната рутина, определено ще се наложи да направите някаква промяна като за начало е важно тя да започне от правилното общуване, след което може да преминете през планиране на екскурзии, почивки или просто срещи, с цел опознаване и забавление, тъй като с времето ние не само, че губим контакт с половинката,  но се отдалечаваме взаимно и така докато си мислим, че познаваме този човек до съвършенство в един момент разбираме, че той се е променил и няма нищо общо с това, което е бил до този момент.

Във всяка връзка е важно да се подхранва страстта и желанието за приключения, именно поради тази причина всичко ново, което би ни заредило емоционално е добре дошло в живота ни.

Промяната носи тръпка и усещането, че сме още живи, привлекателни и все по-влюбени, а ако още не знаете как да въведете някаква промяна в отношенията си, може да насочите вниманието си върху нещата, които сте искали да направите през годините заедно, но никога не ви е оставало време за това – скок с бънджи, парашутизъм, екстремно гмуркане и т. н.

Страст и внимание към любимия
Все по-често се чувствате като застаряваща двойка, която ежедневно извършва едни и същи действия, които не носят никакво щастие, по-скоро отегчение от безкрайната рутина. Тук обаче можем да разгърнем своята фантазия и да намерим различни начини, чрез които да съживим тази така заспала страст помежду си.

По-горе казахме, че всичко ново е добре дошло, така стоят нещата и при секса, когато той се превърне в рутина, удоволствието което сме получавали до този момент, просто не е същото. Когато позите, местата и дори самия полов акт, протичат като по учебник и знаем във всеки момент какво трябва да се случи, вместо да ни донесе удоволствие сексът се превръща в едно задължение при партньорите, което през определен период от време, просто трябва да отметнат от натовареният си график.

Но сексът може да бъде и изключително преживяване, което да ни зарежда емоционално, духовно и физически, стига да успеем да насочим вниманието си към това, което можем да променим и подобрим.

Експериментите в леглото събуждат страстта и сближават партньорите, но те абсолютно винаги трябва да бъдат в рамките на нормалното и двамата участници в това забавление да бъдат съгласни. Освен секса, обаче е важно да наблегнем и на отношението един към друг и ако до този момент нещо се е губело в комуникацията помежду ни, можем да пробваме да променим това, като се постараем да общуваме здравословно без натяквания, упреци и висок тон, единствено по начин, по който можем да кажем това, което ни тревожи без да се налага да нажежаваме обстановката излишно и още по-малко, да нараняваме чувствата на другия.

Колкото по-често търсим интимност и показваме на своя партньор, че той е важен за нас и още изпитваме чувства към него, толкова по-добра ще става връзката ни занапред.