Връзки - как да се настроим на любовна вълна

  • Сподели:
Връзки - как да се настроим на любовна вълна

Почти половината от влюбените двойки имат подобен проблем, в който стресът и психическото изтощение са тези отрицателни фактори, които пречат на тяхната интимност.

За да успеем да се наслаждаваме пълноценно на своята връзка е нужно да спрем за миг и да си поемем дълбоко въздух, след което да потърсим близост със своя партньор. 

Всички пречки, които не ни позволяват да се радваме на моментите с любимия човек са породени от липсата на свободно време, настроение и ред други ангажименти, с които трябва да се захванем, но когато потискаме в себе си това желание за близост, ние в действителност ставаме все по-стресирани, изнервени и неспособни да се насладим на красивите чувства, които изпитваме. 

Липсата на близост пречи и на концентрацията ни, както и на емоционалното ни състояние, затова е хубаво да намерим различни начини, чрез които да можем да се отпуснем и да си отделяме време, в което да общуваме и да се докосваме със своя партньор. Така по-лесно ще можем да се заредим с енергия, както и няма да страдаме от лошо настроение, защото добрите отношения интимността и романтиката са ключови фактори, за начинът по който се чувстваме. 

Колкото по-често практикуваме спонтанност и загриженост към любимия човек, толкова по-дълго запазваме любовния пламък във връзката си! 
В днешно време, все по-трудно става за двойките да намерят различни начини, по които да съхранят любовта си и да се настроят за секс. А точно сексът е част и от интимността, която задължително, трябва да присъства в една здрава връзка, защото колкото повече се отдръпват един от друг партньорите емоционално, сексуално и духовно, толкова по-вероятно е един ден да поемат в различни посоки, затова сами разбирате, колко е важно да работим върху своите отношения с партньора, особено когато сме решили да съхраним тази връзка занапред в годините, тогава задължително трябва да положим усилия и да се съсредоточим върху основните неща, които подхранват желанието ни за близост с половинката. 

Подправките, с които можем да си помогнем са общуване, разгръщане на страстта и желание да се сближим с човека до себе си. Когато говорим със своя партньор на общ език, всичко става спонтанно и от само себе си, но когато сме изгубили пътя към правилната комуникация, нашата задача се усложнява още повече. 

Следващата стъпка се крие в разгръщане на страстта на всички онези емоции и чувства, които изпитваме към този човек и които трябва задължително да извадим на повърхността, това ще ни помогне да се сближим!
На трето място е желанието за интимност, което можем да възродим с помощта на красиви романтични вечери, както и малко време насаме с любимия човек. За да успеем да върнем пламъка в своята връзка е нужно да положим усилия, но те трябва да идват от двете посоки и да бъдат подплатени с чувства. 

Има много начини, чрез които можем да върнем любовния огън и да съживим отношенията си, като част от семейните консултанти дават съвет на двойките да започнат да практикуват ново хоби, към което и двамата имат интерес и което допълнително може да ги сближи, освен това могат да опитат начина ''отключване на сексуалния интерес'', с помощта на любовни срещи, в които и двамата партньори могат да играят някакви роли или просто да пресъздадат момента на тяхното запознанство, така ще могат да отключат тази заспала страст помежду им.

Има и традиционни начини, които могат да ни помогнат да разчупим своята връзка и да се настроим на любовна вълна и те са свързани с докосвания, ароматна вана, романтична вечеря, любовни игри и филми за възрастни.

Психолози са на мнение, че за да възродим близостта, трябва да се научим да общуваме правилно, като изключим напълно - високия тон, напрежението и обидните думи, така можем да намерим подходящата среда, в която отново да се радваме на човека, с когото живеем и обичаме.

Когато човек обича, нещата се случват по-лесно, но въпреки това все по-често влюбените двойки се отдалечават един от друг, което се дължи на нежеланието им да потърсят своите грешки и да работят върху тях а те предимно се крият в това, че двойките не отделят достатъчно време за собствените си нужди и за тези романтични мигове, които възпламеняват отново страстта, вместо това те са се концентрирали върху своята работа, домашните задължения и децата, но всичко това няма край, а за добрата връзка е нужно време, в което партньорите да се отпуснат и да се насладят на другия, без да се притесняват, че гонят срокове или пренебрегват останалите хора в своя живот. 

Любовните връзки се създават от двама души и само те притежават контрола на тези отношения. Те са тези, които трябва да възродят интимността и да дадат нов живот на изгарящата страст, която ги е събрала и изгаряла в началото на връзката!

Когато не спираме да търсим близост с любимия и отделяме време за нашата връзка, ние ще се радваме на споделеност и една стабилност. 
Повечето хора спират да търсят контакт с партньора си, както и не се стараят да създадат нови сплотени моменти, в които да се усмихват, галят и наслаждават на своята половинка и така с времето губят близостта, а любовта е като едно цвете, на което са нужни много грижи, топлина и нежност, за да може да разцъфти и никога да не изсъхва!