Рестартът е най-сигурният начин да подобрите своите дългогодишни отношения – част 2

  • Сподели:
Рестартът е най-сигурният начин да подобрите своите дългогодишни отношения – част 2

Във всяка връзка има върхове и спадове, във всяка връзка проникват някакви недоразумения, съмнения и раздори, но каквото и да си говорим, любовните взаимоотношения са като едно старо дърво носещо мъдрост, но имащо нужда от грижа, закрила и внимание. Обикновено най-критичните етапи настъпват след четвъртата година от съвместното съжителство, тогава започват и тези ненужни търкания, които на по-късен етап могат да придобият по-мащабни размери и да достигнат до омраза, изневяра и раздяла. Ако наистина държим на човека до себе си трябва да се опитаме да запазим целостта на връзката, като един от начините е просто да рестартирате своите отношения и да започнете на чисто. 

Рестартът включва
Представете си че току-що се запознавате с човека до вас, но този път познавате всички негови черти, които обикновено се отключват от дадени ваши действия или бездействия. И така вие сте една крачка пред другите и можете да балансирате всичко онова, което ви доближава до партньора, както и да намерите най-благоприятната среда за развитие на тази връзка, която включва – взаимен диалог и нови срещи. 

Взаимен диалог
Тук и двамата трябва да бъдете на ясно, че е забранено да се изкарват наяве кирливите ризи, които до този момент са обърквали общуването помежду ви и са създавали една напрегната среда, която е изваждала най-лошото от двама ви. Рестартът забранява да се използват негативни ситуации и чувства от миналото, те просто не съществуват и това е смисълът да започнете на чисто, без излишни товари, върху които да концентрирате вниманието си и които да ви пречат да продължите напред заедно.
Взаимният диалог включва, още и уважение, което често партньорите загубват помежду си обикновено, когато не успяват да изслушат и другата гледна точка и поставят собственото си его помежду си. Забравете за думата ‚''Аз'' и наблегнете на ''Ние'', а сега се постарайте да разберете какви емоции протичат в тялото на вашия любим, защото изслушването на неговите проблеми ще ви помогне да се отървете от обичайните конфликти, както и да заздравите отношенията си.

Нови срещи 
Какво по-хубаво от това да пресъздадете една наистина специална среща, която да внесе малко разнообразие и настроение в живота ви. Повечето дългогодишни партньорства се развалят именно заради факта, че рутината е превзела живота им и половинките не успяват да намерят някаква нова тръпка, която да задвижи спрялото до момента колело на връзката. Тези срещи могат да включват места, на които досега не сте били, както и за да стане по-пикантно и интересно можете да влезете в роля със своя любим, например на непознати, които сега преоткриват красивите качества на човека до себе си. Вълнението и тръпката тук са гарантирани, стига и двамата партньори да се отпуснат и за момент да забравят за негативността и еднообразието, които са ги дърпали назад и не са им позволявали да се насладят един на друг и на любовта си.

Новите срещи отключват едно любопитство и пресъздават всички онези красиви моменти, в които душата ни е изтръпвала само при мисълта за даден човек, затова се възползвайте от своята фантазия и пресъздайте още варианти, чрез които да разнообразите тези отношения и да се радвате на това, което имате, защото най-лесният път е просто да се откажем и да продължим напред сами. Но пътят, който носи вълшебства, е този, в който заедно преоткриваме себе си и ставаме още по-силни и сполетени с неразрушима основа и връзка. 

Успех!