Пет брачни съвета, които ще подобрят връзката ни

  • Сподели:
Пет брачни съвета, които ще подобрят връзката ни

Всяка дългогодишна връзка преминава през различни видове етапи, някои от които са свързани с положителните интимни моменти, които ни сближават още повече с половинката, но други са свързани по-скоро с тъмната част на отношенията, в които партньорите започват да се отчуждават и все по-трудно успяват да намерят отново пътя един към друг. За да можем да се насладим на една пълноценна връзка, несъмнено е нужно да полагаме всекидневно усилия в тази посока и да показваме на партньора си своите мисли и чувства.

Психолозите са на мнение, че първата причина, поради която двойките започват да изпитват някакви трудности в общуването се дължи на голямо количество събран стрес. Именно тогава комуникацията между тях започва да става все по-трудна, а начинът по който можем да подобрим своите взаимоотношения се крие именно в правилния подход на общуване.

Разберете кои са тайните на щастливия брак.

1. Когато сме напрегнати е по-добре да помълчим
Тази техника ще ни помогне да си спестим много емоционални травми, породени от изречени думи, които не сме премислили достатъчно добре. Защото когото човек е под ефект е способен в гневa си да изрече неща, които не е успял предварително добре да осмисли. Когато оставим нещата да се успокоят, ще можем да видим ситуацията от различни ъгли и заедно да достигнем до правилното решение на проблема.

2. Диалог
Общуването не е еднопосочна улица, в която единияt партньор излива своето настроение, мисли и чувства, а на отсрещната си страна единственото, което може да забележи е единствено знака ''Стоп'' – Общуването по-скоро е двупосочна улица с много препятствия по пътя, на която хората, които изпитват силни чувства един към друг, успяват да намерят правилната посока, в която да се движат щастливо заедно! Когато партньорите избягват да разговарят, постепенно започват да събират в себе си голямо количество материал, който им тежи. Затова е важно да търсим контакт и да се опитаме да общуваме правилно, като от значение е да можем да вникваме и разбираме доводите на човека срещу себе си, защото единствено, така ще успеем да намерим ключа към хармонията.

3. Искреност
Когато се научим да казваме нещата с истинските им имена, вместо да увъртаме и да украсяваме истината, ние ще успеем да намерим златната среда за развитие на едни чисти отношения. Искреността между партньорите е важен фактор, който ръководи целостта на връзката, защото когато се стараем да потулваме проблемите, ние им помагаме да увеличат размерите си, докато в един даден момент не се превърнат в огромна експлозия, имаща способността да развали и съсипе напълно взаимоотношенията ни и дори цялата връзка.

4. Развитие
Никога не трябва да ограничаваме своето развитие – емоционално, духовно и професионално, а този закон важи и с пълна сила за надграждането и на двамата партньори. Когато се постараем да се обогатяваме взаимно, нещата ще тръгнат в правилната посока и всеки във връзката ще може да получи онова, което силно желае без да се налага да преминаваме през безсмислените ограничения, които отнемат свободата ни и които всъщност са черта на слабите, контролиращи и безхарактерни личности.

5. Шепа любов и шепа внимание
Огромен процент от любовните връзки се разпадат именно поради липсата на внимание и грижа към нуждите на другия партньор, затова е важно да можем във всеки даден момент от съвместния ни живот да покажем своята любов и закрила към човека, когото обичаме. Не всички хора са родени с дарбата да четат между редовете, затова трябва да наблегнем и на двете простички думи, които за някой означават цял един свят. Няма нищо страшно в това да можем да се отворим за нуждите на любимия и да му покажем, че в тази сложна борба наречена ''живот'', той не е сам и може винаги да разчита на нашата подкрепа и обич. Толкова малко, а в действителност вниманието и грижата са всичко, на което се крепи силната връзка, която без проблем може да отстои във времето.