Вчерашните ни мисли са предопределили това, което ни се случва в момента

  • Сподели:
Вчерашните ни мисли са предопределили това, което ни се случва в момента

''Днешните мисли създават утрешния ни ден, както и действията ни сега, в настоящето, ще бъдат предварително изградената основа за нашето бъдеще!''

Колкото и да не ви се вярва, човек е способен абсолютно сам да напише изключително страшен филм на ужасите, в който всяка част от живота му да го насочва към отчаяние, гняв и безсилие, а за жалост почти винаги този безмилостен сценарий в съзнанието му се оказва самата реалност, тази която здраво го е хванала за гушата и не му позволява да твори, да се развива и да живее в хармония със заобикалящия го свят. 

Нашият живот е съвкупност от всички онези мисли, които до този момент сме допуснали в съзнанието си, обединени със събитията, които сме преживели досега. Човек не може да избяга от съдбата си, но истината е, че ако иска може да промени голяма част от своето бъдеще, ако се съсредоточи върху онези мисли и чувства, които предизвикват в душата му духовна радост и хармония. Но когато сме се фокусирали върху нещастието, то неминуемо ще присъства в живота ни и ще ни държи за гушата дотогава, докато не прогоним всички онези негативни мисли от главата си и не разберем, че ние сме създателите на своите бъдещи спомени, както и на настоящето и всеки безценен миг от живота си. 

Изборът е наш и ако решим да изберем щастието, трябва да допуснем красотата в своя живот под фона на положителните мисли и душевната свобода, която впоследствие ще почувстваме. Промяната сега ще ни позволи да се освободим от тази огромна тежест, която притиска гърдите ни и която ни прави нещастни, като ни насочи право към щастието сега и за в бъдеще. Живей в настоящето и не позволявай миналото да чертае бъдещето ти!

Сами разбирате колко е важно, още от рано да разберем, че държим целия контрол в ръцете си и от нас зависи как ще живеем - дали ще бъдем щастливи с малкото или пък нещастни с многото, от което всъщност нямаме никаква нужда. Защото човек може да бъде щастлив единствено от факта, че е жив и че има до себе си хора, които държат на него и които му помагат по-лесно да преминава през трудните моменти, които дори и да не искаме съдбата ще ни изпрати. 

Но за да можем да изживеем повече прекрасни мигове в живота си задължително трябва да променим част от своите мисли и действия, особено тези, които предизвикват в нас неприятни усещания и ни тласкат към омраза и тъга, всички тях трябва още в този момент да заличим от своето съзнание. 
Колкото по-често говорим за хубавите неща, които преживяваме и сме щастливи от всеки миг, който съдбата ни е поднесла, толкова повече красота ще ни изпрати Вселената, защото с негативизъм и постоянно оплакване ще предизвикваме единствено и само нещастия и мъка към себе си!

Нашите най-големи страхове и черногледството ни в повечето случаи, донякъде се дължат и на факта, че още от най-ранна детска възраст родителите ни предупреждават за всички бъдещи несполуки, които да очакваме, както и за злите хора, които дебнат зад всеки ъгъл и не на последно място за разочарованията, които не можем да предвидим, нито пък да си ги спестим, защото те неминуемо ще са част от живота ни. 

И така, постепенно започваме постоянно да се питаме, дали във всичко казано дотук съществува и нещо хубаво, което да създаде красота в живота ни и да ни изкара на повърхността, над всички тези злини и страдания. Истината е, че не винаги е нужно да вярваме на всичко онова, което чуваме и да следваме точно определена линия в живота си, около която са поставени купища граници, които никога не бива да преминаваме. 

Всъщност идеята за вътрешната хармония и самоконтрол над излишните емоции се крие в правилно програмираното съзнание, което в моментите на опасност ни подсказва, как да се съхраним и да избегнем препятствията, но всички останали моменти трябва задължително да пораждат в душата ни усещането за мир, любов и спокойствие, нищо по-различно от това, ако искаме наистина да бъдем щастливи, това е единствената рецепта за пълно духовно удовлетворение.

Всяка мисъл, която сме допуснали да живее в нашия ум, определя събитията в живота ни!
Може и да не ви се вярва, но има един Вселенски закон, който умело ни показва, как една дума повторена милион пъти се превръща в реалност, това се случва всъщност и с всяка наша отрицателна мисъл и с всички страхове, които допускаме да контролират ежедневието ни, докато в един даден момент не се превърнат в действителност.

Всеки човек може да се освободи от тези товари и да поеме в нова посока, сам пишещ съдбата си, стига да успее да повярва в доброто и в онова възвишено чувство, което ни прави по-хармонични, мъдри и духовни.