Как да прогоним негативните мисли и да се радваме на живота 

  • Сподели:
Как да прогоним негативните мисли и да се радваме на живота 

Щастливият живот се състои не в събитията, които преживяваме, а в начина, по който ги възприемаме и когато успеем да мислим позитивно, ще усетим вкуса на удовлетворението!

Същността на човешката нагласа се състои в подсъзнателните отпечатъци, които мисловно чертаем в главата си. Обикновено всичко онова, което се налага да приживе човек, оставя своите трайни отпечатъци в неговото съзнание, като не винаги те са положителни и носещи усещането за хармония, но съществуват духовни практики, които ни помагат да програмираме съзнанието си на правилната честота, като насочим мислите си единствено към ситуации, в които откриваме духовно и емоционално равновесие. Те могат да бъдат свързани, както с положителни моменти от миналото ни например, като спомени, така и с бъдещето ни, като най-съкровените и чисти мечти, които ни доближават към истинското щастие. 

Негативните мисли ни карат да се чувстваме нещастни и са способни да отключат много психологически атаки и болести, носещи усещането за безконтролност и неразбиране на това, което ни се случва. За да можем да се насладим качествено на живота си и да черпим най-позитивните моменти от него, е нужно да се научим как да изхвърляме отрицателните мисли от своето съзнание, преди да са успели да се загнездят, след което да родят още хиляди мрачни усещания след себе си. Балансът можем да постигнем тогава, когато се научим да общуваме със своето вътрешно Аз и се постараем да не приемаме всички трудности прекалено емоционално, защото по този начин ще оставим контрола над решенията ни в ръцете на негативните мисли, които развалят нашето бъдеще. 

Всичко, което преживяваме и усещаме, като липси в своя живот се дължи, само и единствено на това, как подсъзнателно възприемаме ситуациите, в които волно и неволно попадаме! 

Настройката, че всичко около нас ни носи усещането за хаос, в действителност пречи да се насладим на всички онези прекрасни неща, които ни заобикалят, защото когато мислите са ни мрачни, те напълно заличават ясната ни представа за доброто и красивото, което светът би могъл да ни предложи. Затова и човек трябва да се зареди с вяра – вярата, че не всичко е толкова тъмно и студено колкото си го представя самият той и че винаги може да намери нещо положително, което да го накара да се почувства цялостен. Стига да успее да се настрои на тази вълна, той ще бъде щастлив, в противен случаи ще продължава да живее в затвора на мрачните си мисли. 
Позитивният човек винаги успява да открие в сивия ден - лъч светлина, защото е успял да синхронизира своето вътрешно Аз на позитивна честота, която не му позволява да вижда мрака, там където той в действителност липсва и тогава, когато денят е повече от съвършен!

Един от начините, чрез които бихме могли да насочим мислите си в правилната посока е свързан пряко с нашето емоционално състояние и бързината, с която зачеркваме негативните неща, които ни се случват, затова е важно, когато открием нещо красиво да можем да му се насладим, след което да го запечатаме в съзнанието си и да сме сигурни, че в живота ни предстоят още много положителни моменти, които ще внесат истинска хармония в дните ни. 
Позитивното мислене чертае едно по-добро бъдеще и ако днес сме положително настроени и гледаме на събитията с усмивка, то утре ще успеем да вкусим от всичките сладости, които задължително ще ни поднесе света!

Често пъти негативните ни мисли са обвързани и с хора, които по някакъв начин са ни причинили някаква болка, тогава в съзнанието ни е оставен един траен отпечатък, който всеки път, когато се опитаме да бъдем щастливи ни напомня как трябва да бъдем предпазливи и да очакваме винаги най-лошото, но това е най-погрешната схема, която почти винаги ни отвежда до негативните улици, в които умът ни започва да се губи. Човек трябва да си отвори очите за хубавите моменти, защото животът е само миг от Вечността, в който ние трябва да събираме и трупаме единствено положителни спомени, които след това да пренесем със себе си!