Законът на парите и как да предизвикаме богатството в живота си – част 1

  • Сподели:
Законът на парите и как да предизвикаме богатството в живота си – част 1

''Почитай парите – нито повече, нито по-малко, отколкото струват! Те са добър слуга и лош господар!'' – Александър Дюма-син

Първият закон на парите гласи, че ако човек не е подготвен за богатството, то няма как да навлезе в живота му. А за да бъдем готови да посрещнем този момент, трябва задължително да сме вложили много време, усилия и енергия в спечелването им, защото в този свят нищо не пада даром отгоре, без предварително да сме заплатили цената за него и също без да сме подготвени за тази промяна. 

На първо място, човек трябва да знае, че най-голямото богатство носи в себе си и това е неговата душа и колкото по-рано спре да мисли за парите, като за най-ценния дар, а не като за средство за оцеляване, толкова по-бързо ще може да предизвика богатство към себе си. Хората, които вярват, че парите дават смисъл в живота и пълно щастие, всъщност живеят в една постоянна заблуда, защото за да можеш да оцениш това, което притежаваш, трябва да бъдеш не богат, а здрав! 

Огромен процент от хората трудно свързващи двата края не са готови да вложат време и физически усилия, за да променят начина си на живот, а това явление за жалост се наблюдава при все повече млади и здрави хора, които не могат да излязат от порочния кръг на безизходицата, която в действителност обитава единствено главата им. Всъщност едни от начините, чрез които тези хора отблъскват парите от живота си, се състои в липсата на мотивация, вътрешните им страхове или пък нежеланието им за коренна промяна на мисленето и действията им.

Животът се състои в постоянни върхове и спадове, но когато човек силно вярва, че може да постигне много повече и е готов да вложи всичките си сили в изграждането на един по-добър живот несъмнено добрите резултати няма да закъснеят при него, но докато чака и смята, че нещо би могло да му падне от облаците или пък да намери пълна торба със злато, това няма как да се случи, защото реалността е много по-различна от безсмислените фантазии, с които подхранваме живота си. 

Освен правилната нагласа трябва и да знаем как да задържаме парите в живота си, за да могат да се натрупват, а не да изтичат между пръстите ни и отново да се налага да започваме отначало! Всъщност едни от нещата, за които трябва да внимаваме се състоят в рисковите инвестиции и в необмислените покупки, без които можем да живеем.

Повечето хора не успяват да си направят ясна преценка за това как правилно да влагат парите си в проекти и сигурни инвестиции, които имат за цел да ги удвоят и утроят в бъдеще време, вместо това залагат на временните забавления и трупането на ненужни лъскави вещи, които да демонстрират пред другите с цел да покажат в момента доброто си финансово положение, но в крайна сметка по този начин си гарантираме мигновен провал, обвързан с фалити и започване отначало милион пъти, докато не успеем да променим начина, по който оперираме с финансите си. 

Следва продължение...