Защо женените двойки в Япония спят отделно

  • Сподели:
Защо женените двойки в Япония спят отделно

По-малките къщи и апартаменти не пречат на много японски двойки да спят в различни легла или дори стаи. Това не е вследствие на някакъв интимен въпрос или проблем във връзката, а нещо, което те смятат, че е полезно за тях.

Мъжът и жената имат различни графици за сън.

Първото нещо, което кара японските двойки да решат да си лягат поотделно, са различните работни графици. Събуждането на половинката ви само защото сте се прибрали късно от работа или трябва да си тръгнете по-рано, няма да доведе до качествена почивка. Ето защо прекарването на нощта в различна стая има смисъл. Това ще осигури и на двамата необезпокояван и по-здравословен сън.

Бебетата спят с майките си.

Японските майки спят заедно с децата си и това се смята за много важно, така че бащата трябва да реши дали иска да споделя същото легло или да отиде в друга стая. Дори науката е доказала, че съвместното спане може да помогне на родителите и децата да получат по-спокоен сън. То помага на детето да поддържа стабилна температура и сърдечен ритъм (което е наистина критично в ранна детска възраст) и в същото време намалява вероятността от синдрома на внезапната детска смърт. Освен това това допринася за по-доброто самочувствие на детето, за по-бързото му ставане самостоятелно и за отличните му резултати в училище.

За двойката спането отделно означава спокойствие.

Докато много съпрузи, които започват да спят отделно, си мислят, че разводът чука на вратата им, японците виждат това по различен начин. Те ценят много съня си и не искат да бъдат обезпокоявани, докато спят. Това означава, че нямат нужда и не обичат да се примиряват с хъркането, неспокойния сън, ритането и каквито и да било смущавания. Въпреки че някои от тях нямат възможност да спят в различни стаи, те все пак желаят да получат своя разкрасителен сън.

Историята пази своето минало.

Футоните са пълни с памук, който осигурява опора и комфорт. В миналото като легла са се използвали само такива с единичен размер. Така че, дори да сте искали да се сгушите с любимия човек, щяхте да се окажете между чаршафите, на студения под и нямаше да се чувствате комфортно. Днес има семейства, които все още използват този тип легла, особено защото не заемат много място и са лесни за съхранение.

Спите ли отделно от партньора си? Смятате ли, че този вид практика може да бъде полезна за връзката ви?